Αρχική > εκπαιδευτικά > ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

02/06/2015

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr,

https://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 1/6/2015

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τη Δευτέρα 25-5-2015 διεξήχθη συνάντηση που συγκάλεσε το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, με τους συναδέλφους που με οποιοδήποτε τρόπο είχαν εμπλακεί στην τότε διαδικασία των μετατάξεων. Εκφράστηκε από όλους η κάθετη αντίθεσή μας στην πρόταση που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας στην επιτροπή για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια το 2013 και 2014, αντίθεση που διατυπώθηκε και από το ΔΣ της ΟΛΜΕ με ανακοίνωση στις 18/5/2015. Η συνάντηση κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις που συνοψίζονται στα παρακάτω:

Σε συνέχεια του υπομνήματος της ΟΛΜΕ με τίτλο «Σχετικά με το θέμα της απόδοσης οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μετατάχτηκαν στην πρωτοβάθμια», συμπληρώνουμε τα εξής σημεία :

  • Να δημοσιοποιηθούν τα μόρια όχι μόνο των συναδέλφων που μετατάχθηκαν αλλά και αυτών που είχαν κάνει αίτηση τότε και δεν ικανοποιήθηκε.
  • Να ανακληθούν οι μετατάξεις που έγιναν σε μεταγενέστερο χρόνο από την αρχική εγκύκλιο σε περιοχές που δεν δόθηκαν κενά ή δεν δόθηκε η δυνατότητα επιπλέον αιτήσεων στους συναδέλφους που επιθυμούσαν να μεταταχθούν.
  • Διεκδικούμε την τοποθέτηση σε προσωποπαγείς θέσεις, όπως προτείνει και το ΔΣ της ΟΛΜΕ, των μεταταγμένων συναδέλφων (πρώτη φάση μετατάξεων) που θα επιστρέψουν εθελοντικά στη Β/θμια αλλά και όσων ανακληθεί η μετάταξη με βάση το προηγούμενο σημείο της πρότασής μας. Σε κάθε περίπτωση πάγια θέση μας είναι οι μετατάξεις να γίνονται σε εθελοντική βάση χωρίς κλίμα πίεσης και τρομοκρατίας.

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                                Ψαρράς Σπύρος

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά