Αρχική > εκπαιδευτικά > ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ από τη συνάντηση του ΔΣ με ΠΔΕ και οργανωτικό Γραμματέα ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδος

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ από τη συνάντηση του ΔΣ με ΠΔΕ και οργανωτικό Γραμματέα ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδος

23/03/2021

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ, ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ

(Είσοδος από Φαβιέρου)
mail:aelmeahaias@gmail.comhttps://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 23/3/2021

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ από τη συνάντηση του ΔΣ με ΠΔΕ και οργανωτικό Γραμματέα ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδος

Την Παρασκευή 19-3,  πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, με τον οργανωτικό γραμματέα του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας κ. Σπ. Παπαδάκη, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κων. Γιαννόπουλου.

Από την πλευρά  του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, τέθηκε με επίταση η στάση του ΠΕΚΕΣ στη τρέχουσα σχολική χρονιά, σχετικά με την λεγόμενη τηλεκπαίδευση και άλλα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του.

Τονίσαμε τη γενικευμένη αίσθηση που υπάρχει στους συναδέλφους των σχολείων ευθύνης της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας,  για τη ανυπαρξία και την αφωνία του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Αχαΐας  σε σχέση με τα εξής : livestreaming, τηλεδιαγωνίσματα, βαθμολογία πρώτου τετράμηνου, σύμβουλο σχολικής ζωής, σύνταξη εσωτερικού κανονισμού, αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων. Σε όλα αυτά στα φλέγοντα  θέματα της τρέχουσας χρονιάς, θεωρούμε ότι το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας, στάθηκε μακριά από τους προβληματισμούς, τις ενστάσεις και τις ανάγκες των συναδέλφων (πλην της έκδοσης του Oδηγού Eκπαιδευτικού για σύγχρονη ΕξΑΕ (v5) με το WebExMeetings)

και αρκετοί συντονιστές, όχι βέβαια όλοι, κατ΄ουσίαν λειτούργησαν σαν άκριτος ιμάντας μεταβίβασης των εγκυκλίων  και   εντολών του υπουργείου, το οποίο σε  αρκετές περιπτώσεις, βλέποντας και τις αντιδράσεις του κλάδου πχ κατάθεση βαθμολογίας, αυταξιολόγηση σχολικών μονάδων, τους άδειασε εμμέσως πλην σαφώς με την στάση του!

Σε όλα αυτά τα ζητήματα που τέθηκαν από την μεριά του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, δεν έγινε υπήρξε καμιά αναφορά από τον εκπρόσωπο του ΠΕΚΕΣ, πλην του εσωτερικού κανονισμού, όπου έγινε προσπάθεια να εξηγηθεί η αναγκαιότητα του κανονισμού!

Τέλος από πλευράς  του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, τονίστηκε η διάθεση για επιπλέον  συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας, γεγονός που αποδέχτηκε ο κ. Παπαδάκης. Τονίστηκε επίσηςότι σύντομα το ΔΣ Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, θα πάρει την πρωτοβουλία καλέσματος σε  συνάντηση με όλους τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επιπλέον για μια ακόμη φορά τέθηκε το θέμα της τράπεζας θεμάτων και ζητήθηκε τόσο από τον ΠΔΕ  όσο και από τον οργανωτικό γραμματέα του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και στηριχτεί το αίτημα μη εφαρμογής τουλάχιστον για τη φετινή σχολική χρονιά.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Ψαρράς Σπυρίδων                                              Βασιλακόπουλος Φώτης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: