Αρχική > εκπαιδευτικά > Να μην υπάρξει νεκρός απεργίας πείνας στην Ελλάδα

Να μην υπάρξει νεκρός απεργίας πείνας στην Ελλάδα

03/03/2021

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ, ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ

(Είσοδος από Φαβιέρου)
mail:aelmeahaias@gmail.comhttps://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 2/3/2021

Να μην υπάρξει νεκρός απεργίας πείνας στην Ελλάδα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος  έχει καταδικαστεί και εκτίει κανονικά την ποινή του, βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη, ζητώντας  να εφαρμοστεί και για αυτόν ο νόμος. Το αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές του Κορυδαλλού βασίζεται στο άρθρο 3 του νόμου 4760/2020, το οποίο η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει, ενώ η ίδια τον ψήφισε, δυο μήνες πριν. Οι κρατούμενοι/ες έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα σε ένα κράτος δικαίου τα οποία δεν εξαρτώνται, ούτε από τη μεταμέλεια, ούτε από τη βαρύτητα των αδικημάτων, που έχουν διαπράξει.

Οι ώρες που διανύουμε είναι οι τελευταίες, πριν η Ελλάδα καταταχτεί στις χώρες όπου πεθαίνουν κρατούμενοι απεργοί πείνας. Τελευταία φορά ήταν το 1981 όταν η γηραιά ήπειρος βίωσε τον θάνατο απεργών πείνας. Υπό το πρίσμα πανανθρώπινων αξιών, μια παρόμοια δραματική εξέλιξη δεν θα πρέπει να αντικρίσει η κοινωνία μας.

Ενώνουμε τις φωνές μας με 1.000 και πλέον δικηγόρους και νομικούς, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κόμματα, ενώσεις, φορείς, προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα από την αριστερά μέχρι την κεντροδεξιά.

Επισημαίνουμε ότι η δικαιοσύνη οφείλει να είναι απρόσωπη και οι νόμοι να εφαρμόζονται για όλους, ανεξαρτήτως των αδικημάτων που έχουν διαπράξει.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε συνανθρώπου μας στο υπέρτατο αγαθό της ζωής, τη νομιμότητα, την ισονομία και τα δικαιώματα, που αφορούν όλους τους κρατούμενους, ανεξάρτητα του αδικήματος και της ποινής. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πρωταρχική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης και δημοκρατικής πολιτείας.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

     Ψαρράς Σπυρίδων                                              Βασιλακόπουλος Φώτης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: