Αρχική > εκπαιδευτικά > Για την παιδαγωγική αφωνία του ΠΕΚΕΣ Δ. Ελλάδας και για τη στάση λίγων διευθυντών, σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης των μαθητών μας.

Για την παιδαγωγική αφωνία του ΠΕΚΕΣ Δ. Ελλάδας και για τη στάση λίγων διευθυντών, σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης των μαθητών μας.

31/01/2021

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ, ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ, ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ,

(Είσοδος από Φαβιέρου), mail:aelmeahaias@gmail.comhttps://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 31/1/2021

Για την παιδαγωγική αφωνία του ΠΕΚΕΣ Δ. Ελλάδας

και για τη στάση λίγων διευθυντών,

σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης των μαθητών μας.

Α) Ενώ πλέον έχει τελειώσει το Α τετράμηνο στα Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ η πλειοψηφία του κλάδου στάθηκε με σεβασμό στους μαθητές και την εκπαιδευτική διαδικασία και δεν προχώρησε σε αξιολόγησή τους, ενώ η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας μετά από δύο μαζικές τηλεδιασκέψεις με αυτό το θέμα τοποθετήθηκε έγκαιρα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η παιδαγωγική αφωνία του ΠΕΚΕΣ Δ. Ελλάδας, σχετικά με το ζήτημα της αξιολόγησης. Αφωνία που κράτησε και στο προηγούμενο ζήτημα των τηλε-διαγωνισμάτων. Έστω και τώρα οφείλουν να τοποθετηθούν, όπως έκαναν και άλλα ΠΕΚΕΣ στην υπόλοιπη επικράτεια.

Β) Η μεγάλη πλειοψηφία των διευθυντών των σχολείων της περιοχής μας κράτησε θετική στάση στο θέμα της αξιολόγησης των μαθητών και στήριξε τις αποφάσεις των συναδέλφων, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί ακόμα οργανικό κομμάτι του κλάδου. Ορισμένοι και λίγοι διευθυντές πιέζουν αναίτια και με αφόρητο τρόπο τους συναδέλφους να προχωρήσουν σε αξιολόγηση των μαθητών τους, παρά την ειλημμένη και αιτιολογημένη απόφαση τους.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας τους καλεί να σταματήσουν άμεσα αυτές τις ενέργειες. Καλύπτει πλήρως τους συναδέλφους και θα επέμβει σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν συνεχιστούν.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

       Ψαρράς Σπυρίδων                                              Βασιλακόπουλος Φώτης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: