Αρχική > εκπαιδευτικά > ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΜΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ» ΣΤΑ ΕΠΑΛ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΜΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ» ΣΤΑ ΕΠΑΛ

21/01/2021

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ, ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ

(Είσοδος από Φαβιέρου)
mail:aelmeahaias@gmail.comhttps://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 21/1/2021

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΜΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ» ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ενώ βρισκόμαστε μέσα στη δίνη της πανδημίας, τα σχολεία κλειστά όλο αυτό το διάστημα, ενώ έχουμε ήδη διανύσει το μισό της σχολικής χρονιάς, ενώ το υπουργείο είχε όλο το χρόνο να προετοιμάσει την εκπαιδευτική κοινότητα στη κατεύθυνση της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, χρησιμοποιεί την πανδημία και τον εγκλεισμό σαν εργαλεία επιτάχυνσης της πολιτικής του. Επιπλέον διατείνεται ότι όλα βαίνουν καλώς και το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι να προχωρήσει η τηλε-αξιολόγηση των μαθητών και η εφαρμογή όλων των διατάξεων που ισχύουν για τα ανοιχτά σχολεία. Στη λογική αυτή δεν λαμβάνει καμία μέριμνα για τους μαθητές που έχουν αδυναμία πρόσβασης στη διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης. Απεναντίας θεωρεί δεδομένη αυτή τη δυνατότητα για όλες και όλους και ζητάει μέσω αυτής της απραξίας την κανονική εφαρμογή της διάταξης περί μη παρακολουθούντων μαθητών στα ΕΠΑΛ.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαίας:

  1. Καλεί το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση του προβλήματος των απουσιών των μαθητών, που δεν είχαν πρόσβαση στη διαδικασία της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση είναι δημόσιο αγαθό και οφείλει η πολιτεία να την παρέχει δωρεάν και ισότιμα σε όλους. Η αδράνεια ρύθμισης του συγκεκριμένου ζητήματος τιμωρεί και αποκλείει μαθήτριες και μαθητές για κοινωνικούς λόγους.
  2. Καλεί την τοπική διοίκηση της εκπαίδευσης (ΠΔΕ Δ. Ελλάδας και ΔΔΕ Αχαΐας) να σταθεί με ευαισθησία σε αυτό το ζήτημα. Να μην πιέζει τα σχολεία για την απαρέγκλιτη και ταχύτατη εφαρμογή διατάξεων που ισχύουν στη κανονική λειτουργία τους, όπως με το ζήτημα των μη παρακολουθούντων μαθητών στα ΕΠΑΛ.
  3. Στη κατεύθυνση αυτή προτείνει ενδεικτικά, στα ΕΠΑΛ ευθύνης του, το παρακάτω σχέδιο πρακτικού για τις συνεδριάσεις που θα γίνουν με το συγκεκριμένο θέμα: «Ο σύλλογος διδασκόντων του………………………….λαμβάνοντας υπόψη του: 1) τις ειδικές συνθήκες που προκύπτουν από την πανδημία και την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση 2) την αδυναμία αρκετών μαθητών να έχουν πρόσβαση στην τηλε-εκπαίδευση (έλλειψη εξοπλισμού, αντικειμενικές δυσκολίες, κτλ) αδυνατεί προς το παρόν να χαρακτηρίσει «μη παρακολουθούντες» τους μαθητές που υπερέβησαν το προβλεπόμενο όριο απουσιών κατά τη διάρκεια της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Στην κατεύθυνση επίλυσης αυτής της αδυναμίας ζητάμε διευκρινίσεις από τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης για το αν θα προσμετρήσουμε απουσίες μαθητών κατά τη διάρκεια της τηλε-εκπαίδευσης που οι κηδεμόνες αυτών, δηλώνουν αδυναμία πρόσβασης σε αυτή τη διαδικασία, καθ’ όλη τη διάρκεια ή κάποιες ημέρες. Ως εκ τούτου, χαρακτηρίζει προς το παρόν ως μη παρακολουθούντες τους μαθητές που συμπλήρωσαν το προβλεπόμενο όριο απουσιών, πριν την έναρξη της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.»

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν.Γραμματέας

Ψαρράς  Σπυρίδων                                     Βασιλακόπουλος Φώτης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: