Αρχική > εκπαιδευτικά > ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

21/01/2021

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ, ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ

(Είσοδος από Φαβιέρου)
mail:aelmeahaias@gmail.comhttps://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 21/1/2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας σε προηγούμενη ανακοίνωση του έχει αναφερθεί αναλυτικά στο θέμα της αξιολόγησης των μαθητών. Πιο συγκεκριμένα είχαμε αναφερθεί στην κείμενη νομοθεσία ως εξής:

“Είναι φανερό ότι  η ηγεσία του υπουργείου, εκτός από  παιδαγωγική και εκπαιδευτική άγνοια, διακατέχεται και από άγνοια της εκπαιδευτικής νομοθεσίας. Επικαλείται την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά φαίνεται να μη γνωρίζει πώς σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των μαθητών στο Λύκειο,  σε αυτήν προβλέπεται: «Αν για λόγους αντικειμενικούς δεν πραγματοποιηθεί η ωριαία γραπτή δοκιμασία του πρώτου τετραμήνου, στο δεύτερο τετράμηνο διενεργούνται δύο (2) ωριαίες γραπτές δοκιμασίες» (παρ. 1  του αρθ.103, ν.4610/2019) και επιπλέον προβλέπεται η δυνατότητα να μην κατατεθεί βαθμολογία με αιτιολογημένη σημείωση του/της διδάσκοντα/ουσας (παρ.4 και 7 του αρθ. 103, ν.4610/2019).

Το ίδιο και για την αξιολόγηση των μαθητών του Γυμνασίου, όπου στο  άρθρο 12 του Π.δ 126 ορίζεται ότι: «Αν σε ένα μάθημα για κάποιο λόγο λείπει ο βαθμός του ενός από τα δύο τετράμηνα, ως βαθμός επίδοσης για αυτό το τετράμηνο θεωρείται ο βαθμός του άλλου τετραμήνου».

Αντιθέτως, σε καμία διάταξη της κείμενης νομοθεσίας δεν προβλέπεται «τηλεαξιολόγηση» των μαθητών.

Επομένως, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι εκπαιδευτικοί δύνανται να μην βάλουν ωριαίο διαγώνισμα στο πρώτο τετράμηνο και ακόμα και να μην καταθέσουν βαθμολογία με αιτιολογημένο σημείωμά τους.’’

Ενόψει λοιπόν της ολοκλήρωσης του 1ου Τετραμήνου και επειδή οι συνάδελφοι θα κληθούν να παραδώσουν βαθμολογίες Τετραμήνου, εν μέσω πανδημίας και όλων των γνωστών δύσκολων συνθηκών, σας καλούμε σε έκτακτη τηλε-συζήτηση την Δευτέρα 25-1-2021 και ώρα 20.30 με το συγκεκριμένο θέμα.

Ο σύνδεσμος της τηλεδιάσκεψης είναι: https://join.skype.com/pBGxKuWqb2k0

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τους διευθυντές των σχολείων ευθύνης μας, να μεταθέσουν τους παιδαγωγικούς συλλόγους, μετά τη δημόσια τοποθέτηση του σωματείου που θα γίνει σε συνέχεια της προαναφερόμενης τηλεδιάσκεψης.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν.Γραμματέας

Ψαρράς  Σπυρίδων                                     Βασιλακόπουλος Φώτης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: