Αρχική > εκπαιδευτικά > ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΔΕ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΔΕ

13/10/2020

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ, ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ

(Είσοδος από Φαβιέρου)
mail:aelmeahaias@gmail.comhttps://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 13/10/2020

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΔΕ

Ο αριθμός των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στα ΣΔΕ μειώθηκε κατά 100 εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της 28-08-2020.

Στην πρόσκληση για κάλυψη θέσεων στα Σ.Δ.Ε. που δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου (Κ1/81846) καλούνταν εκπαιδευτικοί 10 ειδικοτήτων να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να αποσπαστούν για το σχολικό έτος 2020-21 και αναφερόταν ότι «Ο αριθμός των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών εξαρτάται από τον αριθμό των τμημάτων σε κάθε Σ.Δ.Ε. και τις ανάγκες κάθε σχολείου».

Διαδικασία που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα έτη. Αντίθετα, στην φετινή απόφαση οι εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν είναι στην συντριπτική πλειοψηφία φιλόλογοι και μαθηματικοί, δύο τον αριθμό για κάθε Σ.Δ.Ε., είτε πρόκειται για σχολείο με 6, με 5, με 4 ή με 3 τμήματα.

Οι εκπαιδευτικοί των υπόλοιπων ειδικοτήτων που υπέβαλαν αίτηση και συγκέντρωναν όλα τα απαραίτητα προσόντα, παρέμειναν εγκλωβισμένοι για τρεις εβδομάδες, χωρίς να έχουν καμιά ενημέρωση για την διαδικασία επιλογής που τελικά ακολουθήθηκε.

Πέρα από την ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών, αναρωτιέται κανείς κατά πόσο μια τέτοια επιλογή «οριζόντιας» στελέχωσης είναι σκόπιμη, εφόσον δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε σχολείου ή/και τον αριθμό των εκπαιδευομένων που φοιτούν σε κάθε ένα από αυτά.

Με βάση τα παραπάνω, απαιτούμε να γίνουν άμεσα συμπληρωματικές αποσπάσεις ανάλογα με τον αριθμό τμημάτων του κάθε Σ.Δ.Ε. στελεχώνοντας έγκαιρα τα σχολεία με το απαραίτητο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία αυτών των τόσο ευαίσθητων σχολικών μονάδων. Να σημειώσουμε το γεγονός ότι μολονότι εκπαιδευτικοί των κλάδων των Κοινωνιολόγων και Οικονομολόγων που δε συμπληρώνουν ωράριο θα μπορούσαν άνετα, κατόπιν αίτησής τους, να καλύψουν τις ώρες του κοινωνικού γραμματισμού στα ΣΔΕ, η δυνατότητα αυτή δε δίνεται, προκαλεί ανησυχία για το συνολικό σχεδιασμό που μεθοδεύεται για τα σχολεία αυτά.

Ενδεικτική λεπτομέρεια, το γεγονός ότι δε συμπεριελήφθησαν καν στην προμήθεια μασκών και αντισηπτικών, ούτε έχει ληφθεί μέριμνα για το προσωπικό καθαριότητας.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

 Ψαρράς Σπυρίδων                                        Βασιλακόπουλος Φώτης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: