Αρχική > εκπαιδευτικά > ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

06/10/2020

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ, ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ

(Είσοδος από Φαβιέρου)
mail:aelmeahaias@gmail.comhttps://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 5/10/2020

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Γ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας ομόφωνα αποφάσισε:

  1. Κανένας συνάδελφος να μη συμμετάσχει στην τιμωρητική προς τους μαθητές τηλεκπαίδευση,  στα υπό κατάληψη σχολεία. Καλεί τους συναδέλφους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν σ’ αυτή τη κατεύθυνση. Επικουρικά στέλνουμε ενδεικτικό σχέδιο πρακτικού:

« Σήμερα συνεδρίασε ο Σ. Διδασκόντων του……………και αφού εκτίμησε την κατάσταση και έλαβε υπόψη ότι:

  1. Αλλοιώνεται ο παιδαγωγικός μας ρόλος και ο καθολικός χαρακτήρας της δημόσιας εκπαίδευσης.
  2. Καλούμαστε να κάνουμε μάθημα σε κλειστά σχολεία, με αποκλεισμούς μαθητών και υποχρεωτική-τιμωρητική απουσία.
  3. Η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών μας, καθώς και αρκετοί εκπαιδευτικοί δε διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως διεφάνη και από την εμπειρία της περσινής χρονιάς, για την περαίωση της συγκεκριμένης διαδικασίας.
  4. Η συγκεκριμένη διαδικασία δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα, καθώς η πλειοψηφία μαθητών και εκπαιδευτικών δε διαμένει κοντά στη σχολική μονάδα, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η άμεση μετακίνηση από το σχολείο προς το σπίτι τους, ακόμη και στις λίγες εκείνες περιπτώσεις που διαθέτουν τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό.

Κατέληξε στην απόφαση, ότι δεν μπορούμε, για τους παραπάνω λόγους, να προχωρήσουμε στην εφαρμογή και υλοποίηση της Υ.Α. 131451/ΓΔ4 για την σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

  • Υπενθυμίζουμε την κάθετη αντίθεσή μας προς οποιαδήποτε ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος μέσα από την τάξη. Η ΑΔΕΔΥ θα επικαιροποιήσει την απεργία-αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία.
  • Καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων ευθύνης της σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 6/10 στις 18:30. Ο σύνδεσμος είναι: https://join.skype.com/pBGxKuWqb2k0.
  • Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 6/10 στις 11.30πμ στην Πλατεία Γεωργίου.
  • Προκηρύσσει συμπληρωματικές στάσεις εργασίας (των στάσεων εργασίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η αντίστοιχη ανακοίνωση επισυνάπτεται) την Τρίτη 6/10/2020 και ώρες 11:00-14:00 καθώς και αντίστοιχα στάσεις εργασίας για την δεύτερη βάρδια των εσπερινών σχολείων, για τους συναδέλφους που τα σχολεία τους τελούν υπό κατάληψη, σε εφαρμογή της Υ.Α. της τηλε-εκπαίδευσης.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

               Ψαρράς Σπυρίδων                                        Βασιλακόπουλος Φώτης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: