Αρχική > εκπαιδευτικά > Σχέδιο πρακτικού για απόφαση συλλόγου διδασκόντων περί μη αναμετάδοσης μαθημάτων από  τις τάξεις του σχολείου

Σχέδιο πρακτικού για απόφαση συλλόγου διδασκόντων περί μη αναμετάδοσης μαθημάτων από  τις τάξεις του σχολείου

17/05/2020

Σχέδιο πρακτικού για απόφαση συλλόγου διδασκόντων περί μη αναμετάδοσης μαθημάτων από  τις τάξεις του σχολείου

 

Ο Σύλλογος διδασκόντων του………………………….συνεδρίασε την ……………………..με θέμα τη δυνατότητα η σχολική μας μονάδα να παρέχει σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δηλαδή απευθείας μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό με τη χρήση κατάλληλων μέσων τεχνολογίας.

Δεν αποδεχόμαστε αυτή τη διαδικασία για εκπαιδευτικούς, παιδαγωγικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους. Δεν θα επιτρέψουμε επί πλέον και με τη δική μας συναίνεση κάθε πιθανότητα παραβίασης των συνταγματικά κατοχυρωμένων προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών. Η διδασκαλία προϋποθέτει προσωπική επαφή, ψυχική επικοινωνία, κλίμα εμπιστοσύνης και ελευθερίας.Αποτελεί μια δυναμική, ανεπανάληπτη μυσταγωγία στο δρόμο της ομαδικής γνώσης των ανήλικων μαθητών, ένα διαρκές μαθησιακό γίγνεσθαι. Ζητούμενο κάθε φορά η δημοκρατική αλληλεπίδραση και η συνεργασία της ομάδας και όχι ο ακαδημαϊκός μονόλογος του δασκάλου ή οι παράλληλοι μονόλογοι των μαθητών. Η μετατροπή της σε υποβαθμισμένο θέαμα παροχής πληροφοριών και δεξιοτήτων εναντιώνεται στις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και την εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Σημειώνουμε ότι έχοντας τη συνδικαλιστική κάλυψη της ΟΛΜΕ και της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας ο Σύλλογος αποφασίζει ότι δεν θα προχωρήσει σε διαδικασία μετάδοσης ήχου ή και εικόνας μέσα από τις τάξεις.

 

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: