Αρχική > εκπαιδευτικά > ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ

24/11/2019

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ, ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ

(Είσοδος από Φαβιέρου)
mail:aelmeahaias@gmail.comhttps://aelmeahaias.wordpress.com

 

Πάτρα, 18/11/2019

 

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ

   Για μια ακόμη  χρονιά αρχίζουν τα σχολεία να προγραμματίζουν τις εκδρομές τους (5ήμερες, εκπαιδευτικές, προγράμματα, διαγωνισμοί)

«Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου οι εκπαιδευτικές εκδρομές αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα της αγωγής των μαθητών και μαθητριών, γιατί τους δίνουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τόπους που έχουν ιδιαίτερη μορφωτική αξία, να γνωρίσουν τα επιτεύγματα του ανθρώπου μέσα στη μακροχρόνια πορεία του πολιτισμού και να καλλιεργήσουν την κοινωνικότητά τους.                                                                              Τις εκδρομές επιβάλλουν εκπαιδευτικοί λόγοι, οι οποίοι απορρέουν από τον παιδαγωγικό-μορφωτικό χαρακτήρα του σχολείου και επομένως, κρίνεται σκόπιμο να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την πραγματοποίησή τους.»     Απόφαση 33120/ΓΔ4/28-2-2017 (ΦΕΚ 681/Β/6-3-2017) του Υπουργείου Παιδείας

Οι εκπαιδευτικοί πιεζόμαστε από μαθητές, γονείς και διευθυντές να συνοδεύσουμε ως υποχρέωση μας στην αγωγή των μαθητών και στα παιδαγωγικά-μορφωτικά μας καθήκοντα. Όπως θα πάει ο εφοριακός σε ένα νησί για έλεγχο , ο αστυνομικός η ο πυροσβέστης σε μιά άλλη περιοχή εκτός έδρας για κάποιο γεγονός έτσι καλούμαστε και εμείς.

Με μία όμως διαφορά! Εμείς καλούμαστε να επιτελέσουμε αυτό το καθήκον δωρεάν και αμισθί , χωρίς δαπάνη για το δημόσιο όπως συνηθίζεται να γράφουν τα έγγραφα. Δηλαδή να εργασθούμε για 5 ημέρες επί 24 ώρες την ημέρα αντί 6 που είναι το εργασιακό μας ωράριο. Αυτό ισούται με τις εργατοώρες ενός ολόκληρου απλήρωτου μήνα. Επιπλέον θα πρέπει να τρώμε σε εστιατόρια και ταβέρνες και να πληρώνουμε και πάλι από την τσέπη μας.

Δεν φτάνει όμως αυτό αλλά καλούνται οι μαθητές να μοιραστούν το κόστος της μεταφοράς και της διαμονής μας κάνοντάς μας να νοιώθουμε επαίτες.

Ο ΔΔΕ σε προηγούμενο αίτημα της Α΄ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ  με έγγραφο του προς τους διευθυντές αναφέρει:  «Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σας και  να μην  αποστέλλετε  αιτήματα αποζημίωσης εκπαιδευτικών που συμμετείχαν ή συμμετέχουν ως συνοδοί σε εκδρομές διότι δεν υπάρχει δυνατότητα ικανοποίησής τους.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.»

Μήπως είναι καιρός να αλλάξει αυτό το άθλιο καθεστώς;

Ζητάμε:

  • Να απαλειφτεί από την απόφαση 33120/ΓΔ4/28-2-2017 η πρόταση οτι οι εκδρομές γίνονται χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.
  • Αποζημίωση των εκδρομών σύμφωνα με το ν.2685/99
  • Κάλυψη της μετακίνησης των εκπαιδευτικών-συνοδών από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τους μαθητές μας.
  • Να πάρει θέση η ΟΛΜΕ για το θέμα.
  • Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας καλύπτει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους απέναντι στις πιέσεις της διοίκησης.

Η πρόεδρος                                                                                  Ο γραμματέας

Αθανασοπούλου Ευαγγελία                                                           Παϊζης Παναγιώτης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: