Αρχική > εκπαιδευτικά > ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

08/10/2019

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ, ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ

(Είσοδος από Φαβιέρου)
mail:aelmeahaias@gmail.comhttps://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 7/10/2019

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ θεωρεί ακατανόητη και επιπόλαιη την ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας να αποστείλει  στα σχολεία  έγγραφο με την εισήγηση του Ι.Ε.Π. που αναφέρεται στη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών στο Γυμνάσιο για το σχολικό έτος 2019 – 2020.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας το έγγραφο παραπέμπει στο ΦΕΚ 959 Τ.Β./21-03-2019 («Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος της Ιστορίας των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γυμνασίου»), που είχε υπογραφεί από τον τότε Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Το πρόβλημα που εγείρει το συγκεκριμένο έγγραφο είναι ότι αναφέρεται σε ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο σε πολλά σημεία δε συμπίπτει με το σχολικό βιβλίο.

Ο συνάδελφος βρίσκεται μπροστά σε ένα πρωτοφανές δίλημμα: Να διδάξει λαμβάνοντας υπόψη το υπάρχον βιβλίο και το παλιό πρόγραμμα σπουδών ή να ακολουθήσει τις οδηγίες του εγγράφου του Ι.Ε.Π. χρησιμοποιώντας σχετικό υλικό κατά το δοκούν;;;;;;

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει λύση ΑΜΕΣΑ  σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, αποσύροντας το προαναφερθέν έγγραφο, συνειδητοποιώντας ότι για την ορθή διδασκαλία του μαθήματος της ιστορίας επιβάλλεται η αντικειμενικότητα της επιστημονικής συγγραφικής ομάδας και όχι η υποκειμενικότητα του συναδέλφου.

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

                                      Ψαρράς Σπυρίδων                                           Βασιλακόπουλος Φώτης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: