Αρχική > εκπαιδευτικά > ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24-9-2019 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΝΟΜΟ. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24-9-2019 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΝΟΜΟ. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

17/09/2019

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, A΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ,
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ
ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ (Είσοδος από Φαβιέρου),
mail: aelmeahaias@gmail.com, Ιστοσελίδα:https://aelmeahaias.wordpress.com

 

Πάτρα, 17/9/2019

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24-9-2019 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΝΟΜΟ. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Η κυβέρνηση φέρνει τις ημέρες αυτές στη βουλή νομοσχέδιο που νομιμοποιεί και επεκτείνει την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα. Πιο συγκεκριμένα:

  • Δημιουργείται «ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών»,το οποίο θα βρίσκεται στη διάθεση των εργοδοτών και των υπουργείων, μπορεί να εκθέσει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των εργαζόμενων και την άποψή τους στις σχετικές ψηφοφορίες, οδηγώντας σε διαδικασία φακελώματος.
  • Καθιερώνεται το ποσοστό της συμμετοχής για απόφαση απεργίας στο 50% + 1 επί του συνόλου των εργαζομένων και όχι μόνο των μελών του σωματείου , θα ισχύσει το αδιανόητο να ψηφίζει ακόμα και κάποιος που δεν είναι μέλος σε μια συνδικαλιστική οργάνωση. Επιπλέον, θα δυσχεράνει τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων από τα σωματεία για την διεξαγωγή απεργίας
  • Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα οδηγήσει στην πλήρη  απομαζικοποίησηκαι απαξίωση των Γενικών Συνελεύσεων και των συλλογικών διαδικασιών, οδηγώντας στον ατομικισμό και την αδιαφορία για τα κοινά ζητήματα. Οι εργαζόμενοι, κατά μόνας, απομονωμένοι από τους συναδέλφους τους, χωρίς συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και τις ζυμώσεις που αυτές προκαλούν, και χωρίς απαραίτητη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, καλούνται… να αποφασίσουν για απεργία  πατώντας ένα κουμπί.
  • Καταστρατηγείται στην πράξη η αυτονομία των συνδικάτων και το αυτονόητο δικαίωμα να αποφασίζουν ποια είναι τα μέλη τους. Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά και οι όποιες τροποποιήσεις σχετικά με την συμμετοχή των εργαζόμενων πρέπει να αποφασίζονται από τα ίδια.
  • Η κυβέρνηση και η εργοδοσία θέλουν να αποκτήσουν με αυτόν τον νόμο τον πλήρη έλεγχο των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των δράσεων τους.
  • Την ώρα που η κυβέρνηση άλλαξε εντελώς τα δεδομένα  στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στον «Κλεισθένη», ακυρώνοντας ουσιαστικά το νόμο με τον οποίο έγιναν οι πρόσφατες εκλογές  με πρόσχημα την… «κυβερνησιμότητα», την ώρα που ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση αποφασίζει και νομοθετεί ενώ αποτελεί το 40% του 58% του εκλογικού σώματος για τους εργαζόμενους και τα σωματεία απαιτεί καθολική συμμετοχή σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες και πλήρες φακέλωμα για όποιον συμμετέχει!

 

Το Σωματείο καλεί τους συναδέλφους:

  1. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία την Τρίτη 24-9
  2. Στη ΓΣ Σωματείου τη Δευτέρα στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

 

 

Για το Δ. Σ.

                        Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν.Γραμματέας

                         Ψαρράς Σπυρίδων                                     Βασιλακόπουλος Φώτης

 

 

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: