Αρχική > εκπαιδευτικά > Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο

15/01/2019

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, A΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ,
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ
ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ (Είσοδος από Φαβιέρου),
mail: aelmeahaias@gmail.com, Ιστοσελίδα: https://aelmeahaias.wordpress.com

 

Πάτρα, 14/1/2019

 

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας καταδικάζει την άγρια και βάρβαρη καταστολή από τα ΜΑΤ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά των διαδηλωτών εκπαιδευτικών στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 11 Γενάρη, που έγινε ενάντια στο νομοσχέδιο για τις «προσλήψεις» – απολύσεις των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χτυπώντας με βροχή από χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης τους απεργούς  εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο εκπαιδευτικός και βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, και η εκπαιδευτικός Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το σύστημα διορισμών, που απαξιώνει τα πτυχία των εκπαιδευτικών, όχι απλώς δε λύνουν, αλλά συντηρούν και παγιώνουν το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες αναπληρωτές αλλά και απόφοιτους των σχολών. Σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα των χιλιάδων κενών στα σχολεία. Κενά που είναι ακόμα υπαρκτά σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική Αγωγή, παρότι η σχολική χρονιά είναι στη μέση !

Με το σχέδιο της κυβέρνησης κλέβονται χρόνια προϋπηρεσίας χιλιάδων αναπληρωτών, που στην κυριολεξία όργωσαν την Ελλάδα και πλήρωσαν από την τσέπη τους τα δυσβάστακτα έξοδα, μακριά από τις οικογένειές τους ή μη μπορώντας να φτιάξουν τη δική τους.

Είναι δίκαιο το πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, του εργατόκοσμου, των λαϊκών οικογενειών για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για άμεσους μόνιμους διορισμούς, που είναι απαραίτητοι για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων.

Απέναντι στην κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απολύσεων απαντάμε:

  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα.
  • Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός εκπαιδευτικού. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται στα σχολεία. Κανένας απολυμένος! Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους.
  •  Κατάργηση του ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία

 

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας

                         Ψαρράς Σπυρίδων                                           Βασιλακόπουλος Φώτης

 

 

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: