Αρχική > εκπαιδευτικά > Να αποσυρθεί πάραυτα το άρθρο 40 για τα Μουσικά σχολεία!

Να αποσυρθεί πάραυτα το άρθρο 40 για τα Μουσικά σχολεία!

20/11/2018

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, A΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ,
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ, ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ (Είσοδος από Φαβιέρου),
mail: aelmeahaias@gmail.gr, Ιστοσελίδα: https://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 19.11.2018

Να αποσυρθεί πάραυτα το άρθρο 40 για τα Μουσικά σχολεία!

Υπό τον τίτλο «Διατάξεις για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία» δημοσιεύτηκαν στις 5-11-2018, σε εκπαιδευτική ιστοσελίδα ρυθμίσεις που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου «ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ… ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ». Μεταξύ αυτών εισάγονται ρυθμίσεις που αφορούν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία στο άρθρο 40 με πολλαπλό αρνητικό χαρακτήρα. Μετά από εκτενή και αναλυτική συζήτηση, και με τη συμμετοχή πολλαπλής αντιπροσωπείας του Μουσικού σχολείου της Πάτρας, ΟΜΟΦΩΝΑ το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας κατέληξε:

α) Με τις αλλαγές αυτές αλλάζει άρδην ο εκπαιδευτικός και επαγγελματικός χαρακτήρας των μουσικών (και καλλιτεχνικών) σχολείων της χώρας. Γι αυτό το άρθρο 40 δεν διορθώνεται, αλλά πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.

β) Στα πλαίσια της επιχειρούμενης αυτής αναδιάρθρωσης, στις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ: 1) δημιουργούνται οικονομίες κλίμακας του γνωστού μνημονιακού «εξορθολογισμού» (τόσο περιορισμός διορισμών και προσλήψεων, όσο και δημιουργίας τεχνητών πλεονασμάτων), 2) Περιορίζονται τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά χαρακτηριστικά των σχολείων (ως Γυμνασίων, Λυκείων και μουσικών ειδικοτήτων), 3) Μετατρέπεται η μουσική εκπαίδευση σε απλή «ενθάρρυνση» και οδηγούν τους γονείς είτε στα ιδιωτικά Ωδεία είτε στην στέρηση της επαγγελματικής μουσικής ειδίκευσης, 4) Εισάγεται η λογική της προτεραιότητας στις προσλήψεις ιδιωτών και 5) Χρησιμοποιείται ο «εξορθογισμός» αυτός ως προπομπός για ευρύτερες αναδιαρθρώσεις στα δημόσια σχολεία.

Συναδέλφισσες, -οι: Ομόφωνα το ΔΣ της ΕΛΜΕ σας καλεί στις επόμενες δράσεις:

1) Την ερχόμενη Πέμπτη 22.11.2018 και 12.30 μμ έξω από την ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας σε συγκέντρωση διεκδίκησης, μαζί με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού μας σχολείου.

2) Την ερχόμενη Παρασκευή 23.11.2018 στη μουσική εκδήλωση – κινητοποίηση στην πλ. Γεωργίου και ώρα 17.00 που διαργανώνει η σχολική κοινότητα του Μουσικού μας σχολείου.

Ομόφωνα και συμπληρωματικά κηρύσσει την Πέμπτη 22.11.2018 διευκολυντική δίωρη στάση εργασίας 12.00 με 14.00.

Ομόφωνα συμβάλλει οικονομικά στην κινητοποίηση με ένα λεωφορείο την Κυριακή το πρωί που γίνεται στην Αθήνα από το συντονισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων των Μουσικών σχολείων.

Καλεί

α) Το ΔΣ της ΟΛΜΕ άμεσα να μπεί μπροστά στον αγώνα απόσυρσης του άρθρου 40 και της στήριξης των Μουσικών (και Καλλιτεχνικών) σχολείων

β) Το Υπ. Παιδείας να αποσύρει πάραυτα το αντιμουσικό και αντιεκπαιδευτικό άρθρο 40 του εν λόγω ν/σχ.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                                            Μπούρδαλας Παναγιώτης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: