Αρχική > εκπαιδευτικά > Ομαδοποιήσεις κλάδων και νέες αναθέσεις

Ομαδοποιήσεις κλάδων και νέες αναθέσεις

08/05/2018

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

A΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ,
ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ (Είσοδος από Φαβιέρου)
mail: aelmeahaias@gmail.gr, https://aelmeahaias.wordpress.com

ΠΑΤΡΑ 07/05/2018

Ομαδοποιήσεις κλάδων και νέες αναθέσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά το 3ο μνημόνιο, τις ενδιάμεσες αξιολογήσεις, την διευκόλυνση και συμμετοχή σε επιθετικούς πολέμους στη γειτονιά μας, αλλά και με πολλαπλά μέτρα που έχει ψηφίσει, προχωρά ακάθεκτη στη στρατηγική των υπερεθνικών ελίτ (ΕΕ, ΟΟΣΑ, κλπ) και στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης. Έχουν «εικόνισμα» την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ, την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, των πονεμένων πλεονασμάτων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Μετά τις συνεχείς κινήσεις συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου σε όλες τις βαθμίδες την προηγούμενη περίοδο και τη συνέχιση της αδιοριστίας, τώρα βάζει πλώρη για το νέο τοπίο στην εκπαίδευση.

Με το ν/χ για τις «δομές» προωθεί και την αντιδραστική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων για την πολλαπλή εμπέδωση της «κουλτούρας αξιολόγησης» ώστε να έλθει ως ώριμο φρούτο και η σκληρή αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα συρρικνώνει πολλές δομές, ενώ προχωρά και στο κλείσιμο μιας σειράς βασικών υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης.

Προετοιμάζει μεθοδικά την «αυτονομία» των σχολείων, το αποκεντρωμένο σχολείο, και την θεσμική εμφάνιση των χορηγών. Παράλληλα με τις ηλεκτρονικές εγγραφές των κηδεμόνων προχωρά σταδιακά στην άρση της χωροταξικής κατανομής των μαθητών και στην πάρα πέρα συρρίκνωση των σχολείων και τμημάτων προετοιμάζοντας τις συνθήκες για την «μνημονιακή» υπογεννητικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουν, ετοιμάζουν και πραγματώνουν αλλαγές στις «υπηρεσιακές μεταβολές». Δημιούργησαν τις νέες ομαδοποιήσεις, που σε πολλές περιπτώσεις άφησαν αρχικά ένα ομιχλώδες τοπίο. Αφήνουν παράλληλα μελάνι για τις οργανικές θέσεις.

Με τις πρόωρες νέες αναθέσεις που βγήκαν αυτές τις μέρες –και ενώ κανείς ακόμα δεν γνωρίζει τι θα συμβεί τη νέα χρονιά με τα γνωστικά αντικείμενα στην Β΄ και Γ΄ ΓΕΛ ή ποιό θα είναι το ωρολόγιο πρόγραμμα στα εσπερινά σχολεία, εμφανίζονται ένα ένα τα κρούσματα. Προσπαθούν να εμπεδώσουν την Γ΄ ανάθεση για λογιστικούς – δημοσιονομικούς λόγους προσθαφαιρώντας μαθήματα και επιδιώκοντας το «διαίρει και βασίλευε» στον κλάδο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τρία τρανταχτά παραδείγματα αφαίρεσης Α΄ αναθέσεων: 1) Στους εργαστηριακούς ΤΕ στα ΕΠΑΛ, 2) Στους χημικούς μηχανικούς και μεταλλειολόγους σε ΕΠΑΛ, Γυμνάσια και ΓΕΛ και 3) Στο σχέδιο στους αρχιτέκτονες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

  1. Καταγγέλλουμε τη στάση του Υπουργείου Παιδείας για άλλη μία φορά για την αντιμεταρρύθμιση που προωθεί.
  2. Θέτουμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ πάλι μπροστά στις ιστορικές ευθύνες του για την διαίρεση του κλάδου
  3. Καλούμε τον κλάδο να βγει από την φαινομενική ηρεμία και να συσπειρωθεί κοντά στα πρωτοβάθμια σωματεία με επιτροπές αγώνα.
  4. Να προετοιμάσουμε μεθοδικά μια συνολική αντίσταση και αντεπίθεση στην αντιμεταρρύθμιση στη δημόσια εκπαίδευση στα πλαίσια μιας γενικότερης αντίστασης στα σχέδια ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, ΝΑΤΟ, κλπ.

ΟΧΙ στα μνημόνια της Εκπαίδευσης!

Καμιά ανοχή, καμμιά επανάπαυση.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του κλάδου και των σωματείων!

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                                Μπούρδαλας Παναγιώτης

 

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: