Αρχική > εκπαιδευτικά > Η ηγεσία της ΟΛΜΕ στηρίζει την αντιδραστική αξιολόγηση! Καταγγελία προς την πλειοψηφία του προεδρείου της Γ. Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ (28-04-2018)

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ στηρίζει την αντιδραστική αξιολόγηση! Καταγγελία προς την πλειοψηφία του προεδρείου της Γ. Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ (28-04-2018)

08/05/2018

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, A΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ, ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ (Είσοδος από Φαβιέρου)
mail: aelmeahaias@gmail.gr, https://aelmeahaias.wordpress.com

ΠΑΤΡΑ 07/05/2018

 Η ηγεσία της ΟΛΜΕ στηρίζει την αντιδραστική αξιολόγηση! Καταγγελία προς την πλειοψηφία του προεδρείου της Γ. Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ (28-04-2018)

Στις 28-4-2018 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ. Είναι ο χρόνος να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και να δοθεί αγωνιστική απάντηση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις «νέες δομές της εκπαίδευσης». Στο ν/σχ προωθεί και την αντιδραστική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων καθώς και το κλείσιμο μιας σειράς βασικών υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης. Την ίδια ώρα η στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ) απέδειξε για άλλη μια φορά, τον φαρισαϊσμό αυτών των δυνάμεων. Με κροκοδείλια δάκρυα μιλάνε για τις αρνητικές συνέπειες του ν/σ και την ίδια ώρα βάζουν «χοντρή πλάτη» για να περάσει αυτή η αντιεκπαιδευτική πολιτική χωρίς καμία αντίδραση.

Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε με πλειοψηφία των ΕΛΜΕ την «αποχή των εκπαιδευτικών από κάθε διαδικασία αξιολόγησης», όπως προωθείται από το νομοσχέδιο για τις δομές. Ωστόσο, οι ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΕΚ, με πρόσχημα ότι στην απόφαση αυτή υπήρχε η λέξη απεργία, την πολέμησαν λυσσαλέα  και στο τέλος δεν την αναγνώρισαν επικαλούμενοι το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Αρνήθηκαν, να υιοθετήσουν την απόφαση για απεργία-αποχή, την οποία,  οι ίδιες δυνάμεις ψήφισαν στην ΑΔΕΔΥ.

Πρόκειται για πολιτικά-συνδικαλιστικά «αμνήμονες» αφού το 2014 υπήρξε απόφαση για απεργία αποχή από την αυτοαξιολόγηση από το ΔΣ της ΟΛΜΕ, απόφαση που είχαν ψηφίσει τότε και τα ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και στη συνέχεια στηρίχτηκε και από Γ.Σ. προέδρων. Ταυτόχρονα είναι και συνδικαλιστικά «υποκριτές» γιατί οι πραγματικές απεργίες που οι ίδιοι αποφασίζουν κάποιες φορές και φέτος με διπλές στάσεις εργασίας (3+3) που ψηφίζονται χωρίς Γ.Σ. προέδρων δεν θέλουν όχι την διευρυμένη, αλλά ούτε απλή πλειοψηφία! Στη Γ.Σ. μάλιστα οι ίδιες δυνάμεις (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ), καταψήφισαν και την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την ημέρα ψήφισης του ν/σ.

Με τέτοιες ηγεσίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει να φοβάται τίποτα… ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ, δε το κρύβουν, συμφωνούν με το αντιλαϊκό περιεχόμενο που φέρνει αυτό το ν/σ, συμφωνούν με την αυτονομία των σχολείων, το αποκεντρωμένο σχολείο, την αντιδραστική αξιολόγηση. Έχουν «εικόνισμα» την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ, την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, των πλεονασμάτων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Καμιά εμπιστοσύνη σ’ αυτές τις ηγεσίες, ο αγώνας τώρα στα χέρια των πρωτοβάθμιων σωματείων (ΕΛΜΕ και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων), των συναδέλφων μέσα από γενικές συνελεύσεις, στο δρόμο, σε επιτροπές αγώνα δίπλα στα στα σωματεία και στους χώρους εργασίας! Αυτές οι δυνάμεις είναι μακριά από τα μεγάλα προβλήματα και τις αγωνίες των συναδέλφων.  Ούτε επι μέρους ζητήματα δεν μπορούν να προωθήσουν και να παλαίωουν. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η σχεδόν ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης Γ.Σ. προέδρων τέλος Γενάρη για την παράτυπη αύξηση του διδ. ωραρίου αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ (όπως στην Αχαΐα) την οποία το ΔΣ της ΟΛΜΕ όχι μόνο δεν παλεύει, αλλά αντιθέτως δεν έχει δημοσιοποιήσει μέχρι και σήμερα το συγκεκριμένο ψήφισμα-απόφαση!!!

Συνεχίζουμε με “απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα”. Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα με βάση τις συλλογικές μας αποφάσεις.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                                Μπούρδαλας Παναγιώτης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: