Αρχική > εκπαιδευτικά > Καταγγελία του Υπουργείου Παιδείας για την αστυνομική βία στις 2 Μάρτη 2018

Καταγγελία του Υπουργείου Παιδείας για την αστυνομική βία στις 2 Μάρτη 2018

06/03/2018

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                          

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ, ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@gmail.com, ιστολόγιο: https://aelmeahaias.wordpress.com

                                                                                Πάτρα, 05/03/2018

Καταγγελία του Υπουργείου Παιδείας για την αστυνομική βία στις 2 Μάρτη 2018

Χαιρετίζουμε τους δύο χιλιάδες εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και μόνιμους κάθε ειδικότητας, δευτεροβάθμιους και πρωτοβάθμιους που με δυναμικές κινητοποιήσεις σε Υπουργείο Παιδείας (Μαρούσι) και Υπ. Μακεδονίας – Θράκης (Θεσσαλονίκη) στις 2/3/18 ανέδειξαν κατακόρυφα την ανάγκη εκτεταμένων μόνιμων διορισμών.  Μιας ανάγκης που συμπυκνώνει μέσα της και όλα τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, της απαξίωσης της πλήρους γνώσης των μαθητών και τα εργασιακά διακιώματα των εκπαιδευτικών.

Καταγγέλλουμε όμως απερίφραστα την τακτική του σιδερόφρακτου Υπ. Παιδείας που απέναντι στο φρέσκο, μαζικό, διεκδικητικό και μαχητικό κίνημα απάντησε με κλειδωμένες πόρτες, «λοκ άουτ» με «διώξιμο» του διοικητικού προσωπικού (σε ώρες στάσης εργασίας) και με τα μπλε και πράσινα μάτ να περιφρουρούν ένα κτήριο που απουσίαζε προκλητικά ο Υπ. παιδείας.  Στο μαχητικό κίνημα που ανέμενε ν’ ανοίξουν οι πόρτες για να τεθεί αποφασιστικά η πολιτική άρσης της αδιοριστίας και των μηδενικών διορισμών, που επιβάλλεται από την κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, απάντησαν με αυταρχισμό, βία, χημικά και περιφρόνηση. Δύο συναδελφοί μας χρειάστηκαν ασθενοφόρο και νοσοκομείο, ενώ ο κίνδυνος για τα χειρότερα αποφεύχθηκε από τύχη και έλλειψη πανικού του κινήματος των δασκάλων και καθηγητών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε για άλλη μία φορά το αυταρχικό της πρόσωπο, συνεχίζοντας τον άγριο κατήφορο της καταστολής, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, χτυπώντας αυτή τη φορά την απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας. Είναι όμως η πρώτη φορά που κτυπιούνται οι εκπαιδευτικοί στο χώρο αυτό! Η κυβέρνηση βεβαίως έχει κτυπήσει γέροντες συνταξιούχους, αλλά και πρόσφατα κτύπησε σωματεία, πρωτοβουλίες και λαϊκές επιτροπές που έχουν στόχο την ακύρωση πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών.

Η αναίτια όμως επίθεση αυτή, πήρε απάντηση με τη συνεχή πολιορκία του σιδερόφρακτου Υπουργείου με συνεχείς ανασυντάξεις, που αναγκάστηκε στο τέλος ν’ ανοίξει τις πόρτες για ν’ αποφευκτούν τα «χειρότερα». Το κίνημα το εκμεταλλεύτηκε και με πάνω από 800 δάσκαλους και καθηγητές έκανε συμβολική κατάληψη στο μεγάλο αμφιθέατρο και γενική συνέλευση.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας συνυπογράφει όλα τα αιτήματα της Συνέλευσης αγώνα και, παρά τις διαφορετικές εκτιμήσεις για την τακτική, θεωρεί ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Τέλος θεωρεί ότι δεν μπορεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με την συγκυριακή φιλομνημονιακή πλειοψηφία που διαθέτει, να πάει σε συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου χωρίς την ανάσα του εκπαιδευτικού κινήματος και μακριά από μάτια δασκάλων και εκπαιδευτικών. Αυτό πρέπει να γίνει στην επόμενη κινητοποίηση. Κάθε διαφορετική στάση θέτει την πλειοψηφία του ΔΣ απέναντι από το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                                Μπούρδαλας Παναγιώτης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: