Αρχική > εκπαιδευτικά > Διδ. Ωράριο αποσπασμένων εκπ/ικών Β/θμιας εκπ/σης από άλλα ΠΥΣΔΕ στο ΠΥΣΠΕ Ν. Αχαΐας

Διδ. Ωράριο αποσπασμένων εκπ/ικών Β/θμιας εκπ/σης από άλλα ΠΥΣΔΕ στο ΠΥΣΠΕ Ν. Αχαΐας

16/01/2018

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ, ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@gmail.com,

https://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα,  15/01/2018                                                   

 

                                                                   Προς: Δ.Σ. ΟΛΜΕ

                                                                          Κοιν: 1) ΕΛΜΕ Χώρας

                                                                                                2) Σύνοδος Προέδρων

 

Διδ. Ωράριο αποσπασμένων εκπ/ικών Β/θμιας εκπ/σης από άλλα ΠΥΣΔΕ στο ΠΥΣΠΕ Ν. Αχαΐας

Με μία πρώτη ενημερωτική ανακοίνωσή μας (22-11-2017) θέσαμε το θέμα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, όμως πέρα από μία τηλεφωνική παρέμβαση του προέδρου της το ζήτημα συνδικαλιστικά και νομικά βάλτωσε σε επίπεπεδο Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζουμε πως το ΠΥΣΠΕ Ν. Αχαΐας με την υπ’αριθμό 50 πράξη του, την 24-10-2017 τοποθέτησε, τους αποσπασμένους από άλλα ΠΥΣΔΕ μέσω της ΔΔΕ Αχαΐας σε σχολεία ευθύνης του, με διδακτικό ωράριο Α/Θμιας Εκπαίδευσης, αλλοιώνοντας χωρίς διαπιστωτική πράξη και το My School!!

Οι εν λόγω συνάδελφοι ανήκουν στην κατηγορία των αποσπασμένων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ. Σύμφωνα με την απόφαση απόσπασης του Υπουργείου μέσω ΚΥΣΔΕ, παρουσιάζονται στη Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης όπου και αναλαμβάνουν υπηρεσία και στη συνέχεια η ίδια η υπηρεσία τους διαθέτει στην οικεία Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς αποσπούνται για τις ανάγκες των Δημοτικών Σχολείων (κοινές ειδικότητες). Με τη λήξη δε του διδακτικού έτους στην Α/θμια, παρουσιάζονται εκ νέου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απόσπασης, απ’ όπου και αποχωρούν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους και σε διοικητικό έργο μέχρι τις 30/06!!!

Το ΠΥΣΠΕ Ν. Αχαΐας με την υπ’ αριθμό 50 πράξη του, την 24-10-2017 τους τοποθέτησε σε σχολεία ευθύνης του με διδακτικό ωράριο Α/Θμιας Εκπαίδευσης, επικαλούμενο το με αρ. πρωτοκόλλου 183422/Δ2- 02-12-2013, έγγραφο της αναπληρώτριας προϊσταμένης, της γενικής διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Κας Καρδαμίτση, με θέμα «ωράριο εκπαιδευτικών ανά βαθμίδα εκπαίδευσης». Από το παραπάνω έγγραφο και τους νόμους που λαμβάνει υπόψη του, Ν. 4152/2013 και Ν. 2413/1996, σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ότι ως αποσπασμένοι από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ θα πρέπει να έχουν διδακτικό ωράριο Α/θμιας Εκπαίδευσης. Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας ομόφωνα και στις 22/11/2017 και στις 8/01/2018 (με άλλη σύνθεση) θεωρεί το «έγγραφο Καρδαμίτση» έωλο και παράτυπο διοικητικά και εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά άκρως επικίνδυνο.

Υπενθυμίζουμε εν τέλει συνοπτικά πως οι εν λόγω συνάδελφοι:

α) Ανήκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,

β) Όταν κλείνουν τα Δημοτικά Σχολεία επιστρέφουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΠΥΣΔΕ απόσπασης), όπου συνεχίζουν την εργασία τους μέχρι τέλος Ιουνίου και

γ) Είναι μέλη της ΕΛΜΕ απόσπασης (στη συγκεκριμενη περίπτωση της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας). Μάλιστα νομότυπα λαμβάνουν απαλλαγή την ημέρα της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και συμμετέχουν σε αυτήν ισότιμα με τα υπόλοιπα μέλη.

Με βάση τα παραπάνω, και σε ένα πλαίσιο κατάφωρης επίθεσης των εργασιακών δικαιωμάτων του κλάδου, (βλ. την επικείμενη αύξηση του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που αναπότρεπτα επιφέρει), ζητάμε αφ’ ενός την έμπρακτη στήριξη του ΔΣ της ΟΛΜΕ και της Συνόδου των προέδρων των ΕΛΜΕ της Χώρας (20-01-2018) και αφετέρου επιδιώκουμε τα ακόλουθα:

1) Να τεθεί το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο ΔΣ της ΟΛΜΕ και στην αντίστοιχη σύνοδο των προέδρων των ΕΛΜΕ (20-1-2018) και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς το Υπουργείο προκειμένου να καταργηθεί το έωλο «έγγραφο Καρδαμίτση».

2) Να διερευνηθεί το θέμα και σε πανελλαδικό επίπεδο (υπόλοιπες ΕΛΜΕ), να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να ανοίξει ως θέμα σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις. Όχι βεβαίως απλά ως μία ειδική περίπτωση, αλλά ως προάγγελος της αύξησης του εργασιακού και διδακτικού ωραρίου στο σύνολο του κλάδου.

3) Να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας, στον Περιφερειακό Δ/ντή εκπ/σης, ώστε να αναλάβει τις διοικητικές και πολιτικές ευθύνες του.

4) Να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας με αίτημα να επικαιροποιήσει την πράξη ανάληψης υπηρεσίας των συγκεκριμένων συναδέλφων, όπου θα γίνεται ρητή αναφορά του ωραρίου τους.

5) Να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και να επιστρέψει το «έγγραφο Καρδαμίτση» στους ανωτέρους του ως έωλο, παράτυπο και άδικο και να πάψει να το επικαλείται εις βάρος των δίκαιων εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων.

6) Να διερευνηθεί το ζήτημα και νομικά και να αναζητηθούν και ευθύνες σε όσους επιτρέπουν ακόμα να ειναι σε τυπική ισχύ το έωλο έγγραφο.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας

              Σιάχος  Χρήστος                                    Μπούρδαλας Παναγιώτης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: