Αρχική > εκπαιδευτικά > Αποτίμηση της διαδικασίας αξιολόγησης διευθυντών

Αποτίμηση της διαδικασίας αξιολόγησης διευθυντών

01/07/2017

 

Πάτρα  27/6/2017

ΘΕΜΑ :     « Αποτίμηση της διαδικασίας αξιολόγησης διευθυντών »

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ  Αχαΐας  χαιρετίζει τους εκατοντάδες συνάδελφους και συναδέλφισσες, που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή από τη διαδικασία γνωμοδότησης για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων της 20ης  Ιουνίου 2017, ακολουθώντας τη γραμμή του Σωματείου.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της Περιφερειακής  Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να εμφανίσει μια πλασματική εικόνα σχετικά με τη συμμετοχή  σχολείων της περιοχής μας στη διαδικασία, φτάνοντας στο σημείο να συμπεριλάβει στην αντίστοιχη ανακοίνωση, ακόμα και σχολεία με έστω και έναν εκπαιδευτικό ως συμμετέχοντα.

Τα σχέδια  του Υπουργείου για τη διαμόρφωση ενός άλλου μοντέλου διευθυντή –μάνατζερ, που θα επιχειρήσει την υλοποίηση του σχεδιασμού τους,  θα συναντήσει την οργανωμένη  αντίσταση του  κλάδου.

Επιπλέον καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης συναδέλφων που παρατηρήθηκε, ακόμα και σε σχολεία όπου ένα μικρό μέρος  του σώματος συνυπηρετούντων εκπαιδευτικών συμμετείχε στη διαδικασία γνωμοδότησης, φτάνοντας ακόμα και σε περίπτωση  συνάδελφοι να  απειλούνται νομικά  για τον τρόπο που «γνωμοδότησαν».

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν σε τέτοιου είδους εκφοβισμούς και απειλές και να μην τρομοκρατούνται.

Καλούμε τη Διοίκηση να αναλάβει άμεσα,  πλήρως και εμπράκτως, τις ευθύνες της απέναντι σε τέτοιου είδους περιστατικά .

 

 Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

             Ψαρράς Σπύρος                                                  Μακρίδης Ευστάθιος

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: