Αρχική > εκπαιδευτικά > Σχετικά με την διακοπή της εργασιακής σχέσης

Σχετικά με την διακοπή της εργασιακής σχέσης

17/05/2017

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                          

ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@gmail.com ,

https://aelmeahaias.wordpress.com

 

Πάτρα, 15/5/2017

 

ΘΕΜΑ : «Σχετικά με την διακοπή της εργασιακής σχέσης, την καλοκαιρινή περίοδο, των εργαζομένων στο πρόγραμμα για την προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους της Χώρας»

 

Πληροφορηθήκαμε ότι η εργασιακή σχέση των  ανέργων που προσλήφθηκαν μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους της χώρας, θα ανασταλεί για χρονικό διάστημα παραπάνω από δύο μήνες από 30-6-2017 έως την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2016-2017.

Με βάση την επίσημη πληροφόρηση, οι εργαζόμενοι του προγράμματος θα μείνουν δυστυχώς απλήρωτοι για το χρονικό αυτό διάστημα αφού δεν θα παρέχουν – χωρίς δική τους επιλογή και ευθύνη – εργασία.

Θα αναλάβουν εργασία με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και θα έχουν εκ νέου εισόδημα, αφού συμπληρώσουν  ένα μήνα εργασίας δηλαδή τον Οκτώβριο του 2017.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη συνιστά κατάφωρη αδικία, είναι παντελώς απαράδεκτη και αψυχολόγητη.

Εκφράζει με πολύ βίαιο τρόπο την τακτική που ακολουθείται σε βάρος των ανέργων που έχουν σαν μοναδική επιλογή για να αποκτήσουν εισόδημα την “οκτάμηνη απασχόληση” μέσω των προγραμμάτων που δεν κάνουν τίποτα περισσότερο, από το να ανακυκλώνουν την ανεργία.

Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας εκφράζει, την έντονη διαμαρτυρία της για την καθ’ όλα αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους. Εξέλιξη που δεν γνώριζαν έγκαιρα και που έχει τρομερά δυσάρεστες συνέπειες στην επιβίωση των οικογενειών τους.

Ως σωματείο εκπαιδευτικών θεωρούμε  απαραίτητη και απόλυτα χρήσιμη την παρουσία τους την περίοδο του καλοκαιριού όχι μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους που αφορά την επιβίωση των εργαζομένων, αλλά και την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών των σχολείων, όπως επίσης και γενικότερων κοινωνικών λόγων.

Συγκεκριμένα την περίοδο που τα σχολεία παραμένουν κλειστά είναι προγραμματισμένες να εκτελεστούν σημαντικές επισκευαστικές εργασίες και εργασίες συντήρησης που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όταν είναι σε εξέλιξη η σχολική χρονιά. Ωστόσο τα σχολεία πρέπει να παραμένουν ανοικτά και την καλοκαιρινή περίοδο, αφού είναι κύτταρα αθλητισμού και απασχόλησης  των παιδιών, ιδιαίτερα σε γειτονιές που δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι για τις αντίστοιχες δραστηριότητες.

Για τους παραπάνω λόγους, αυτή η απόφαση, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και διεκδικούμε την τροποποίηση της.

Ζητούμε: Να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι χωρίς καλοκαιρινή διακοπή την εργασία τους εξυπηρετώντας τις ανάγκες επιβίωσης τους και ταυτόχρονα τις υπηρεσιακές ανάγκες των σχολείων την καλοκαιρινή περίοδο.

 

 Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γραμματέας

                 Ψαρράς Σπύρος                                                              Μακρίδης Στάθης.

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: