Αρχική > εκπαιδευτικά > ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ.

10/05/2017

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

A ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@gmail.com,

https://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα,   9/ 5 /2017

 

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ.

 

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη σε σχολείο της περιοχής ευθύνης μας, το οποίο προστίθεται σε μια αλυσίδα ανάλογων τέτοιων συμβάντων το τελευταίο διάστημα.

Είναι απαράδεκτο, άτομο από το εξωσχολικό περιβάλλον αφενός να εισβάλει στο χώρο του σχολείου, να απειλεί μαθητές και να κάνει χρήση όπλου (σπρέι πιπεριού) κατά  μαθητών και  καθηγητή και αφετέρου να  μηνύει μαθητή και τον Διευθυντή του σχολείου, ενεργοποιώντας διαδικασίες αυτοφώρου, σύροντας τους ως κοινούς εγκληματίες στα κρατητήρια, στη σήμανση και στα δικαστήρια.

 

Τα σχολεία μας, τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς  θα  τους  προστατέψει  κανείς; 

 

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να προστατέψει τα σχολεία μας τόσο με επί πλέον νομικές διαδικασίες ώστε να διασφαλίζεται  το εν γένει παιδαγωγικό περιβάλλον (όπως η ηρεμία και η παιδαγωγική λειτουργία στο σχολικό χώρο),  όσο και με την πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

Ζητούμε:

Α) Να προσληφθούν  άμεσα σχολικοί φύλακες, για  την προστασία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί), πριν να είναι αργά και βρεθούμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις.

 

Β)  Να γίνουν οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις που να προστατεύουν τους εκπαιδευτικούς στην άσκηση των διδακτικών, εκπαιδευτικών και διοικητικών καθηκόντων τους.

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη σχολική κοινότητα, στον Διευθυντή, στο Σύλλογο Διδασκόντων και στους μαθητές.

 

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος                                              Μακρίδης Στάθης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: