Αρχική > εκπαιδευτικά > Ανακοίνωση για τις «αναπληρώσεις» από καταλήψεις

Ανακοίνωση για τις «αναπληρώσεις» από καταλήψεις

30/03/2017

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                          

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ               
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@gmail.com

Πάτρα  27/3/2017

Ανακοίνωση για τις «αναπληρώσεις» από καταλήψεις

Η Διοίκηση της Εκπαίδευσης με υπογραφή του ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας (15-03-2017) απέστειλε στα 2/3 των σχολείων συνδικαλιστικής ευθύνης μας ένα ιδιότυπο «Εντέλεσθαι» για «αναπληρώσεις» μαθημάτων από καταλήψεις. Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά 20 Γυμνάσια, 30 Γελ και 8 ΕΠΑΛ! Τα σχολεία αυτά «τα τάραξαν στη νομιμότητα»!

Καταγγέλλουμε τη νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με περισσή υποκρισία σπεύδει να φορτώσει στις πλάτες των ήδη επιβαρυμένων μαθητών τις δικές της παραλείψεις και αβελτηρίες. Η απόφαση αυτή έχει:

α) Καθαρά τιμωρητικό χαρακτήρα, αφού έρχεται κυρίως να τιμωρήσει τους μαθητές με κατάργηση εκδηλώσεων πέραν του αναλυτικού προγράμματος (περικοπές διδ. επισκέψεων, περιπάτων, εκδρομών, εκκλησιασμών, εορτών, κλπ).

β) Υποκριτικό χαρακτήρα, αφού δεν έλαβε υπόψιν τη δική τους προσπάθεια να αντικαταστήσουν μέρος του αναλυτικού προγράμματος με «θεματικές εβδομάδες», «δημιουργικές εργασίες», «αθλητική ημέρα» που γίνονται εις βάρος των διδακτικών ωρών. Μάλιστα από το καλοκαίρι διαφήμιζαν την μείωση των διδ. ωρών (από 35 σε 32 την εβδομάδα) στα Γυμνάσια ότι δήθεν γίνονται υπέρ των μαθητών!

γ) Αντιδεοντολογικό περιεχόμενο, αφού φέτος παρατάθηκε το διδακτικό έτος την περίοδο του Μαΐου!

Και όλα αυτά, τη στιγμή που μένουν κενές από εκπαιδευτικούς, ώρες διδασκαλίας από καθυστερήσεις ή καθόλου προσλήψεις εκπαιδευτικών με δικές τους ευθύνες.

Τους πήραν και οι πέτρες χαμπάρι.

Να δοθεί ένα τέλος στην κυβερνητική υποκρισία

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

                                        Ψαρράς Σπύρος                                                Μακρίδης Στάθης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: