Αρχική > εκπαιδευτικά > Για τις ομαδοποιήσεις ειδικοτήτων. Να επανέλθουν οι ειδικότητες των ΤΕ16 και ΕΜ στα Μουσικά σχολεία

Για τις ομαδοποιήσεις ειδικοτήτων. Να επανέλθουν οι ειδικότητες των ΤΕ16 και ΕΜ στα Μουσικά σχολεία

14/03/2017

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@gmail.com

https://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα 13/3/2017

Αντίθεση στις ομαδοποιήσεις ειδικοτήτων του ΙΕΠ και Υπ. Παιδείας – Καταγγελία για την κατάργηση των ΤΕ16 και ΕΜ στα Μουσικά Σχολεία

Α)  Για τις ομαδοποιήσεις ειδικοτήτων

Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας μετά από διεξοδική συζήτηση τοποθετείται ομόφωνα αντίθετα στην πρόταση του ΙΕΠ και Υπ. Παιδείας, όσον αφορά τις προτάσεις ομαδοποιήσεων ειδικοτήτων σε όλους τους τύπους σχολείων. Το Υπ. Παιδείας, χωρίς να ανακοινώσει επίσημα τα κριτήρια (επιστημονικά, εργασιακά, μαθησιακά) έδωσε την πρόταση στη δημοσιότητα.

Φαίνεται όμως ότι:

α) Ακολουθεί τη λογιστική μέθοδο που αναπτύσσεται σε όλη την μνημονιακή περίοδο.

β) Σχεδιάζουν τεχνητά ακόμη περισσότερο την μείωση των αναγκών διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών.

γ) Δεν αναφέρουν δημόσια το πρότυπο των αναθέσεων στις κατά ομαδοποίηση ειδικότητες για κάθε τύπο σχολείου.

δ) Δεν ξεκαθαρίζεται η σύνδεση των ομαδοποιημένων αναθέσεων με μεταθέσεις, αποσπάσεις, τοποθετήσεις στα σχολεία και εν γένει το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων.

ε) Οι ομαδοποιήσεις ειδικοτήτων, ειδικά στα ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, όπου δρομολογούνται εκπαιδευτικές αλλαγές, αποτελούν προθύστερη διαδικασία για κάθε τέτοια συζήτηση.

στ) Δεν ξεκαθαρίζεται η προστασία των οργανικών θέσεων και τοποθετήσεων για όλους, δεδομένης και της πρόθεσης του Υπουργείου να αλλάξει τα ΠΔ 50/96 και 100/97.

Σημείωση: Υπαρκτές στρεβλώσεις θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αν είχε ξεκαθαρίσει το παραπάνω πλαίσιο. Η όλη διαχείριση του ΙΕΠ – Υπουργείου Παιδείας ακυρώνει ακόμη και αυτό.

Β) Να επανέλθουν οι ειδικότητες των ΤΕ16 και ΕΜ στα Μουσικά σχολεία

Καταγγέλλουμε το ΙΕΠ και το Υπ. Παιδείας διότι «ξέχασε» να συμπεριλάβει στις προτάσεις του, τις ειδικότητες των ΤΕ16 (πτυχιούχους μουσικών οργάνων από ωδεία της ημεδαπής) και ΕΜ (εμπειροτέχνες μουσικών οργάνων). Η παράλλειψη αυτή ισοδυναμεί ευθέως  με απόλυση (μη επαναπρόσληψη) των αναπληρωτών πολλών ετών και με αβέβαιο μέλλον των μονίμων.

Οι συνάδελφοι αυτοί, αποτελούν επί πολλά χρόνια, τους αιμοδότες των μουσικών σχολείων και χωρίς αυτούς τα σχολεία αυτά θα φτωχύνουν εκπαιδευτικά. Ο άμεσος κίνδυνος συρρίκνωσης, εάν το ΙΕΠ και το Υπ. Παιδείας δεν συμπεριλάβει πάλι στους σχεδιασμούς του, τους ΤΕ16 και ΕΜ, είναι πλέον ορατός.

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος                                                Μακρίδης Στάθης

 

 

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: