Αρχική > εκπαιδευτικά > Σχέδιο για Συλλόγους Διδασκόντων

Σχέδιο για Συλλόγους Διδασκόντων

14/02/2017

 ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@gmail.com

https://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 13 / 2 /2017

      ΘΕΜΑ : Θεματική εβδομάδα

 Η  Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας  εκτιμώντας τις τελευταίες εξελίξεις για τη θεματική εβδομάδα, καταθέτει στους συλλόγους διδασκόντων,  που πρόκειται να συνεδριάσουν, ένα σχέδιο πρακτικού ως πρόταση – μπούσουλα, η οποία μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά στην κατεύθυνση που αποφασίσει ο κάθε σύλλογος ή και συμπληρωματικά με άλλες προτάσεις, που μπορούν  να κατατεθούν από τους συναδέλφους στα σχολεία τους.

Σχέδιο για Συλλόγους Διδασκόντων

Ο διευθυντής ενημέρωσε για την εγκύκλιο……… Ακολούθησε διαλογική συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν από τα μέλη του συλλόγου έντονοι προβληματισμοί, που απορρέουν από την Εγκύκλιο, τη γενικότερη συζήτηση στο χώρο του σχολείου και τις αποφάσεις του συνδικαλιστικού μας οργάνου.

Ανάμεσα στα άλλα επισημαίνουμε:

α) Τα εμπόδια που δημιουργεί η εγκύκλιος στον προγραμματισμό του σχολείου και των εκπαιδευτικών.

β) Ενώ καταργήθηκαν διδακτικές ώρες παρεμφερών ειδικοτήτων με τα θέματα της Θεματικής εβδομάδας (όπως Οικ. Οικονομίας και Βιολογίας) δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σχετική με την προσέγγιση των παραπάνω ζητημάτων.

γ) Τα διδακτικά και εργασιακά μας καθήκοντα έχουν επιβαρυνθεί την τελευταία επταετία.

δ) Προκρίνουμε την προαιρετικότητα που να συνάδει και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σχολείου μας……………..

ε) Θεωρούμε εμπόδιο ότι δεν έχει προϋπολογισθεί δαπάνη του δημοσίου για την υποστήριξη των παραπάνω δράσεων.

στ) Στηριζόμαστε στις διατάξεις της εγκυκλίου για «επιθυμία για συμμετοχή» στην Συντονιστική ομάδα (Σ.Ο.), όπως και στη δυνατότητα του συλλόγου ότι «μπορεί να αναθέσει», αφού δεν «διατάσσεται» να αναθέσει.       

ζ ) Με βάση αυτούς τους προβληματισμούς ο Σύλλογος διδασκόντων δεν αναθέτει σε κανένα μέλος του συλλόγου. Έτσι δεν κατέστη δυνατή η συγκρότηση της Σ.Ο.

 

Ή εναλλακτικά  :

«Ο  Σύλλογος   διδασκόντων,   εκτιμώντας   τις παραπάνω   παραμέτρους   και   βασιζόμενος   στην   αρχή   της παιδαγωγικής   ελευθερίας,   αποφάσισε   να   υλοποιήσει   δράσεις σχετικές με τα θέματα που θα επιλέξει ο ίδιος, που ούτως ή άλλως γίνονταν   και   τα   προηγούμενα   χρόνια,   εντάσσοντάς   τες   στη συνολική   λειτουργία   του   σχολείου,   αξιοποιώντας   την   προσφορά

των συναδέλφων, προσδιορίζοντας τον αριθμό των ημερών που θα χρειασθούν και παρακάμπτοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες

που προβλέπονται στην εγκύκλιο.

Συγκεκριμένα θα υλοποιήσει τις παρακάτω   δράσεις   …………Διάρκειας   ………..ημερών,   το   χρονικό διάστημα………»

 

Σημείωση:

Σε κάθε περίπτωση : «Ο σύλλογος διδασκόντων αποφασίζει να μη γίνει καμία ηλεκτρονική καταχώρηση από το Διευθυντή του σχολείου ή άλλο μέλος του συλλόγου ».

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος                                                Μακρίδης Στάθης

 

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: