Αρχική > εκπαιδευτικά > Η στάση του Διευθυντή Δ.Δ.Ε Αχαΐας, με αφορμή την έγκριση δύο μετεγγραφών μαθητών.

Η στάση του Διευθυντή Δ.Δ.Ε Αχαΐας, με αφορμή την έγκριση δύο μετεγγραφών μαθητών.

25/10/2016

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                          

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr,

https://aelmeahaias.wordpress.com    

 

Πάτρα, 24 / 10 /2016

 

Η στάση του Διευθυντή Δ.Δ.Ε Αχαΐας, με αφορμή την έγκριση δύο μετεγγραφών μαθητών.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας σε όλες τις συναντήσεις-παραστάσεις του στην ΔΔΕ έβαζε και συνεχίζει να βάζει το θέμα της κατανομής του μαθητικού δυναμικού στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας τονίζοντας ότι βασικό κριτήριο της διαδικασίας αυτής οφείλει να είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των σχολείων. Στο πλαίσιο αυτό ζητούσαμε και συνεχίζουμε να ζητάμε να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος στις μετεγγραφές μαθητών που δεν σχετίζονται με πραγματική αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας των οικογενειών τους. Παράλληλα χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερη σημασία και προσοχή στα περιφερειακά και επαρχιακά σχολεία της περιοχής μας, γνωρίζοντας ότι εκτός των άλλων επιτελούν ένα σημαντικό κοινωνικό έργο στο χώρο λειτουργίας τους.

Στον αντίποδα αυτής της αντίληψης την περασμένη εβδομάδα η ΔΔΕ Αχαΐας ενέκρινε την μετεγγραφή δύο μαθητών από επαρχιακό σχολείο της περιοχής μας και μάλιστα χωρίς να μπει στο κόπο να συζητήσει για το θέμα αυτό με τη Διεύθυνση του σχολείου και το σύλλογο διδασκόντων. Απεναντίας όταν το σχολείο προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Διευθυντή ΔΔΕ βρήκε στην αρχή κλειστή πόρτα και στη συνέχεια συμπεριφορά που επιεικώς μπορεί να προσδιοριστεί με τον όρο «καθαρός διοικητισμός»…

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας:

  • Καταδικάζει τις συμπεριφορές αυτές της Διοίκησης της εκπαίδευσης και απαιτούμε να μην επαναληφθούν. Γνωρίζουμε βέβαια ότι τα όρια της Διοίκησης προσδιορίζονται από τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, της υποχρηματοδότησης και της συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Τονίζουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι δεν συναινούμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν αποδεχόμαστε ότι είναι μονόδρομος αλλά αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
  • Καλούμε το κλάδο να συνεχίσει με συλλογικό τρόπο να υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας μας και τις εργασιακές μας σχέσεις. Να ενημερώνει για οποιοδήποτε ζήτημα το σωματείο του. Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν «αρέσει» στη Διοίκηση αλλά υπενθυμίζουμε ότι οι Διοικήσεις αλλάζουν και κρίνονται από το τι κάνουν και όχι τι λένε, ενώ οι εργαζόμενοι και τα σωματεία μένουν να αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                                Ψαρράς Σπύρος

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: