Αρχική > εκπαιδευτικά > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15/06/2016

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                          

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr,

https://aelmeahaias.wordpress.com

 

Πάτρα, 14 / 6 /2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας με αφορμή την παρέμβαση του ΠΔΕ Δ. Ελλάδας, κου Κων/νου Γιαννόπουλου, στις αποφάσεις και στις δράσεις του σωματείου μας οι οποίες αφορούσαν τη σύσκεψη που είχε διοργανώσει με εκπαιδευτικούς φορείς και την Α. Υπουργό, κ. Σία Αναγνωστοπούλου, καλεί τον Περιφερειακό Διευθυντή:

  • Να αρκεστεί στα Διοικητικά του καθήκοντα και να αφήσει τον συνδικαλισμό στους εργαζόμενους, στους δασκάλους, στους καθηγητές και τους γονείς.
  • Να αναλάβει τις ευθύνες του για τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις των μέτρων που καλείται από την Κυβέρνηση να υλοποιήσει.
  • Να διαβάζει με προσοχή τις ανακοινώσεις των Συλλόγων, Σωματείων, Ομοσπονδιών εκπαιδευτικών και γονέων για να έχει πραγματική εικόνα των λόγων που δεν έγινε η σύσκεψη-φιέστα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
  • Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας είναι σωματείο με υψηλό δημοκρατικό αίσθημα ευθύνης, μπροστάρης του εργατικού δημοκρατικού κινήματος στην πόλη της Πάτρας και σέβεται πάντα τις επιλογές όλων των συλλόγων και των σωματείων.
  • Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας και σε πείσμα του Περιφερειακού Διευθυντή θα συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο στον συντονισμό των σωματείων και του Εργατικού κινήματος στην πόλη και την Δυτική Ελλάδα, με διάλογο και σεβασμό προς όλους τους συλλόγους και σωματεία.
  • Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας διατηρεί την αυτοτέλειά της από κομματικούς, κρατικούς και κυβερνητικούς μηχανισμούς. Δεν εμπλέκεται σε κανενός είδους συνδιοίκηση και συνδιαχείριση με κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.
  • Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας ασχολείται αποκλειστικά με τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών και την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Αφήνει δε τη διοίκηση στους διοικούντες και στα στελέχη της Κυβέρνησης.
  • Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας διατηρεί το δικαίωμα να προσέρχεται οικειοθελώς σε διάλογο εκτιμώντας την ανάγκη, το χρόνο και τη συγκυρία. Επίσης διατηρεί το δικαίωμα της άρνησης του διαλόγου όταν αυτός είναι προσχεδιασμένος, προσχηματικός και εναντιώνεται στα συμφέροντα των εκπαιδευτικών.
  • Θυμίζουμε στον Περιφερειακό Διευθυντή ότι η Παιδεία και η Δημοκρατία δεν είναι αυτονόητες έννοιες αλλά κατακτιούνται καθημερινά όπως και η εμπιστοσύνη.
  • Εν κατακλείδι, οι Δάσκαλοι, οι Εκπαιδευτικοί και γενικότερα οι εργαζόμενοι έχουμε αντίληψη, κρίνουμε τη στάση και τη δημοκρατική συμπεριφορά που επιδεικνύει η κάθε πλευρά με τα έργα και τις προθέσεις της και έτσι πορευόμαστε.

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                                Ψαρράς Σπύρος

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: