Αρχική > εκπαιδευτικά > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12/06/2016

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr,

https://aelmeahaias.wordpress.com                                            Πάτρα,   10/6/2016

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΦΙΕΣΤΑΣ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ΚΑΙ  ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πλήρη αποτυχία είχε η φιέστα που είχε ετοιμάσει η Υπουργός Παιδείας, κ. Σία Αναγνωστοπούλου, για σήμερα Παρασκευή 9:30πμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Κανένας εκ των Προέδρων των ΕΛΜΕ, των Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών, των Προέδρων της Ομοσπονδίας Γονέων και των Ενώσεων Γονέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που είχαν κληθεί από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, δεν συμμετείχε στην προσχηματική εκδήλωση – φιέστα της Υπουργού.

Η εκδήλωση αυτή ήταν προσχηματική, αφού τα μέτρα έχουν ήδη ψηφιστεί.

Είναι πάγια τακτική των Μνημονιακών κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων να επικαλούνται το διάλογο και την δημοκρατική συζήτηση με το συνδικαλιστικό κίνημα και να νομοθετούν τα ακριβώς αντίθετα προς το συμφέρον των εργαζομένων μέτρα , δηλαδή αυτά που έχουν συμφωνήσει με τους δανειστές την ΕΕ, και τον ΟOΣΑ.

Την ίδια ακριβώς τακτική είχε η κ. Διαμαντοπούλου , ο κ. Αρβανιτόπουλος και όλοι οι Μνημονιακοί υπουργοί .  Η  κ. Αναγνωστοπούλου συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση.

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο και η ΕΛΜΕ Αχαΐας εξαρχής δεν δέχτηκε να συμμετέχει σε στημένους και προσχηματικούς διαλόγους .

Παρακάτω αναφέρουμε συνοπτικά τα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ψηφίστηκαν ρυθμίσεις για το δημοτικό (περιορισμός σε χρόνο, εκπαιδευτικούς, αντικείμενα, τμήματα, ελάχιστος αριθμός τα 14 νήπια για τα τμήματα νηπιαγωγείων, περιορισμός των δικαιούμενων πρόσβαση στα ολοήμερα). Ψηφίστηκαν ρυθμίσεις για τα ΕΠΑΛ (νέο ωρολόγιο πρόγραμμα και αναδιάταξη τομέων και ειδικοτήτων με κατάργηση ωρών από διάφορα μαθήματα, περιορισμός ειδικοτήτων και τομέων, δημιουργώντας «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικούς. Ψηφίστηκε η κατάργηση της μείωσης των 3 ωρών από το ωράριό των υπευθύνων εργαστηρίων πληροφορικής και φυσικών επιστημών που υποβαθμίζει το παρεχόμενο έργο στο σχολείο (γλυτώνει όμως ώρες εκπαιδευτικών) Ψηφίστηκε μόλις χτες (ΦΕΚ 1640/9-6-2016) νέο ωρολόγιο πρόγραμμα για το γυμνάσιο το οποίο μειώνει από 35 σε 32  τις ώρες διδασκαλίας, εξοικονομώντας κι από αυτήν την περίπτωση προσωπικό και ουσιαστικά απολύοντας χιλιάδες αναπληρωτές.

Ειδικά σήμερα που η κυβέρνηση συρρικνώνει το Δημόσιο Σχολείο και καταργεί ώρες μαθημάτων και ειδικότητες κλιμακώνοντας την επίθεση στα λαϊκά –εργασιακά και εκπαιδευτικά δικαιώματα, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας.

Ο Αγώνας για  Παιδεία – Υγεία – Εργασία και Ασφάλιση  συνεχίζεται.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                                Ψαρράς Σπύρος

 

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: