Αρχική > εκπαιδευτικά > ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

12/11/2015

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                          

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr,

https://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 10/11/2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

Στον αυταρχισμό και τις διώξεις απαντάμε με αλληλεγγύη και αγώνα για παιδεία που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

 

Tις τελευταίες μέρες βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας έγγραφο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης στο οποίο αναφέρονται οι ποινικές ευθύνες τόσο των Γονέων, εάν παραλείψουν να αποτρέψουν τα ανήλικα τέκνα τους – μαθητές, όσο και των μαθητών, σε περίπτωση που επιλέξουν ως μορφή διαμαρτυρίας- για τα όσα τραγικά συμβαίνουν στο χώρο της παιδείας- την κατάληψη του σχολείου τους. Τέτοιου είδους κινήσεις επιχειρούν από τη μία να καταδείξουν ως υπεύθυνο για την κατάσταση στην εκπαίδευση το διεκδικητικό μαθητικό και γονεϊκό κίνημα και από την άλλη να αποτρέψουν κάθε μορφή αγώνα (που επιλέγεται μέσα από συλλογικές διαδικασίες) ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται στην παιδεία και όχι μόνο. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου. Η εκρηκτική κατάσταση στην παιδεία, με τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, τη συνεχόμενη υποχρηματοδότηση- υποβάθμιση και τα ασήκωτα οικονομικά βάρη που επωμίζονται οι λαϊκές οικογένειες για την εκπαίδευση των παιδιών τους, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που θέλουν την εκπαίδευση εμπόρευμα, που μεταφέρουν το κόστος της εκπαίδευσης στις λαϊκές οικογένειες.

Καλούμε, τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και τις Ενώσεις  τους να μην αποδεχτούν την εμπλοκή θεσμών που κινούνται έξω από τη σχολική κοινότητα και να καταδικάσουν τέτοιου είδους «πρωτοβουλίες» που μόνο στόχο έχουν την ποινικοποίηση των αγώνων του μαθητικού-γονεϊκού και εκπαιδευτικού κινήματος.

Απέναντι στην τρομοκρατία και τις διώξεις σε Καθηγητές- Δασκάλους-Μαθητές- Γονείς , να απαντήσουμε με αλληλεγγύη και αγωνιστική διεκδίκηση ενός σχολείου που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές και εκπαιδευτικές ανάγκες.

Διεκδικούμε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «περί ομαλής λειτουργίας των σχολείων» που κυρώθηκε με το Ν. 2811/2000, που αφορά τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                                Ψαρράς Σπύρος

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: