Αρχική > εκπαιδευτικά > Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας εκφράζει τη πλήρη αντίθεσή του….

Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας εκφράζει τη πλήρη αντίθεσή του….

08/06/2015

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr,

https://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 8/6/2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις επί της Διαπιστωτικής Πράξης επαναφοράς εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις θέσεις που κατείχαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα»

Tο Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας εκφράζει τη πλήρη αντίθεσή του στη παραμονή των συναδέλφων στις διοικητικές θέσεις των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης του ΥΠΟΠΑΙΘ που είχαν μεταταχθεί μέχρι και τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους και που επανέρχονται από το καθεστώς της διαθεσιμότητας, με βάση την 88535/Ε2 εγκύκλιο του Υπουργείου.

 

Τονίζουμε κατηγορηματικά ότι η τότε μετάταξη των συγκεκριμένων συναδέλφων σε διοικητικές θέσεις δεν υπήρξε ποτέ προσωπική τους επιλογή αλλά διέξοδος ανάγκης και  επιβίωσης απέναντι στο καταστροφικό αποτέλεσμα του βάρβαρου μνημονιακού καθεστώτος της διαθεσιμότητας και στο χώρο της εκπαίδευσης. Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αντιτάχθηκε στην τότε ασκούμενη πολιτική στο χώρο της Παιδείας και αγωνίστηκε για την ανατροπή της.

 

Η δικαίωση του αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες των συναδέλφων μας στη ΤΕΕ θα ολοκληρωθεί μόνο όταν επιστρέψουν άμεσα όλοι στα σχολεία τους. Η εξαίρεση των τότε μεταταγμένων σε διοικητικές θέσεις και η επιστροφή τους στις αρχές του Σεπτέμβρη λειτουργεί ανασταλτικά στην ομολογουμένως καθολική αποδοχή της θετικής εξέλιξης του τερματισμού του άδικου μέτρου της διαθεσιμότητας.

Καλούμε τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:

  1. Να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιο.
  2. Οι συνάδελφοι αυτοί να τοποθετηθούν από το ΠΥΣΔΕ στα σχολεία τους την ίδια ημέρα μαζί με τους υπόλοιπους που επανέρχονται από τη διαθεσιμότητα.
  3. Να προβεί στον αναγκαίο διορισμό μονίμων Διοικητικών στις υπηρεσίες του Υπουργείου.

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                                Ψαρράς Σπύρος

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: