Αρχική > εκπαιδευτικά > Αναθέσεις μαθημάτων

Αναθέσεις μαθημάτων

08/06/2015

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr,

https://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 8/6/2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Οδηγίες για τις αναθέσεις μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού, Τομέα και Ειδικότητα των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Ημερησίων  ΕΠΑ.Λ. και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινών ΕΠΑ.Λ.»

Α. Αναθέσεις μαθημάτων των εργαστηριακών κλάδων ΤΕ

Οι συνάδελφοι των κλάδων ΤΕ είναι εξ ολοκλήρου εργαστηριακοί καθηγητές και ως εκ τούτου καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ, να τους δώσει Α ανάθεση όλα τα εργαστηριακά μαθήματα της αντίστοιχης ειδικότητας τους. Το ίδιο ισχύει και για το εργαστηριακό τμήμα των μικτών μαθημάτων (θεωρία και εργαστήριο). Με τη παρούσα εγκύκλιο αφαιρούνται από τους εργαστηριακούς καθηγητές μαθήματα Α ανάθεσης, όπως για παράδειγμα:

  1. Στο κλάδο ΤΕ01.30 Β.Παιδοκόμοι-βρεφοκόμοι δεν δίνεται Α ανάθεση το εργαστηριακό τμήμα του μαθήματος «Βρεφοκομία» της Β τάξης της ειδικότητας Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
  2. Στο κλάδο ΤΕ01.26 Οδοντοτεχνικής δεν δίνεται Α ανάθεση το εργαστηριακό τμήμα του μαθήματος «Κινητική Προσθετική» της Β τάξης της ειδικότητας Βοηθός Οδοντοτεχνίτη.
  3. Στον κλάδο ΤΕ01.13 (Προγραμματιστών Η-Υ), στερούνται μαθημάτων με Α ανάθεση και δίνονται ελάχιστα με Β ανάθεση.

Καλούμε το ΙΕΠ και την πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας να διορθώσει άμεσα τις αναθέσεις των εργαστηριακών καθηγητών ΤΕ.

Β. Ανάθεση του μαθήματος «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης» στον κλάδο ΠΕ18.02

Το μάθημα «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης», που προβλέπεται να διδαχθεί στην Γ’ τάξη των ημερησίων ΕΠΑ.Λ. του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας, από το σχολικό έτος 2015-2016, σύμφωνα με τα νέα ωρολόγια προγράμματα των μαθημάτων Β΄ και Γ΄ τάξεων των ημερησίων ΕΠΑ.Λ. (έγγραφο με αρ. πρωτ. Φ8/88704/Δ4/04-06-2015) ανατίθεται με Β ανάθεση στην ειδικότητα ΠΕ18.02, ενώ μέχρι σήμερα ήταν κοινή Α ανάθεση με την ειδικότητα ΠΕ09 και εξακολουθεί να είναι κοινή Α ανάθεση (ΠΕ09 ,ΠΕ18.02) στην Α τάξη των ΕΠΑ.Λ. στην ομάδα προσανατολισμού Διοίκησης και Οικονομίας σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο περί αναθέσεων.

Θεωρούμε ότι αυτή η αλλαγή στην ανάθεση του συγκεκριμένου μαθήματος αποτελεί κατάφορη αδικία για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ18.02 και πρέπει να διορθωθεί.

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                                Ψαρράς Σπύρος

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: