Αρχική > εκπαιδευτικά > ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΡΕΝΑΣ ΑΝΤΩΝΕΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΡΕΝΑΣ ΑΝΤΩΝΕΛΗ

15/03/2015

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                            Πάτρα 16/3/2015                                            

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
https://aelmeahaias.wordpress.com,
aelmeahaias@yahoo.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΡΕΝΑΣ ΑΝΤΩΝΕΛΗ

Με βαθιά θλίψη και οδύνη η εκπαιδευτική κοινότητα και η κοινωνία της Πάτρας αποχαιρετά σήμερα εδώ έναν εξαίρετο άνθρωπο, μια εκλεκτή συνάδελφο, μια ενεργό πολίτη που πρόωρα και τόσο άδικα έφυγε από κοντά μας.

Πάλεψε γενναία για τη ζωή όλο αυτό το διάστημα με τη δύναμη και τόλμη που την ξεχώριζε, με την  ίδια δύναμη και τόλμη που πάλευε για τις ιδέες της, τον κλάδο μας και το δημόσιο σχολείο σε όλη της τη ζωή. Αγωνίστρια και μάχιμη, στη ζωή, στην αίθουσα, στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες της περιοχής μας, τίμησε με την παρουσία της και τη δράση της το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, στο οποίο είχε εκλεγεί επανειλημμένως, και το οποίο υπηρέτησε από τη θέση της Πρόεδρου, σταθερή πάντα στις θέσεις και τις διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος.

Πρωταγωνίστησε ως τότε Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αχαΐας στην προσπάθεια αποκάλυψης των ενόχων για τη δολοφονία του αγωνιστή συναδέλφου Νίκου Τεμπονέρα και έδωσε αμέτρητες μάχες για να βγει η αλήθεια στο φως και να αποκαλυφθούν οι ένοχοι του στυγερού πολιτικού εγκλήματος.

Σε δύσκολες και κρίσιμες στιγμές για το εκπαιδευτικό κίνημα το εκπροσώπησε επάξια, τιμώντας με τη στάση της το θεσμό που εκπροσωπούσε. Συνέβαλλε με τις ιδέες της και τη μαχητικότητα της στον αγώνα για τη γνώση και τη μόρφωση.

Όλοι οι συνάδελφοι που είχαν την τύχη να συνυπηρετήσουν και να συνεργαστούν μαζί της μέσα και έξω από το σχολείο, στους συνδικαλιστικούς αγώνες, στον κοινωνικό στίβο την ξεχώριζαν, ακόμα και όταν διαφωνούσαν μαζί της, για την εντιμότητά της, το δυναμισμό, την προσήλωση και την επιμονή με την οποία πάλευε για τις ιδέες της, βάζοντας το δικό της λιθαράκι στην ιστορία αυτής της πόλης και στους αγώνες των ανθρώπων της για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, δημοκρατία. Το κενό που δημιουργεί η απουσία της είναι σίγουρα δυσαναπλήρωτο και για την οικογένειά της και για την κοινωνία της πόλης μας.

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, μεταφέροντας τα συναισθήματα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια, στους οικείους της και ιδιαίτερα στον σύζυγό της Θάνο και την πολυαγαπημένη της κόρη Ηρώ. Η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας και η ΟΛΜΕ αντί στεφάνου θα καταθέσουν ένα ποσό στη μνήμη της εκλιπούσης σε ένα κοινωφελές ίδρυμα της περιοχής μας.

Καλό ταξίδι συναδέλφισσα! Θα σε θυμόμαστε  πάντα

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                      Ο       Γραμματέας

 Σιάχος Χρήστος                               Ψαρράς Σπύρος

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: