Αρχική > εκπαιδευτικά > Για το διδακτικό ωράριο αποσπασμένων από τα ΠΥΣΔΕ στα ΠΥΣΠΕ

Για το διδακτικό ωράριο αποσπασμένων από τα ΠΥΣΔΕ στα ΠΥΣΠΕ

26/02/2015

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                          

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr, https://aelmeahaias.wordpress.com                      Πάτρα, 24 /02/2015

Για το διδακτικό ωράριο αποσπασμένων από τα ΠΥΣΔΕ στα ΠΥΣΠΕ

Με την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής των ελάχιστων έως μηδενικών μόνιμων διορισμών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση το φαινόμενο των αποσπάσεων από τα ΠΥΣΔΕ στα ΠΥΣΠΕ πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις και στις οκτώ κοινές ειδικότητες μεταξύ των δυο βαθμίδων. Παράλληλα οι συχνές αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα και στις αναθέσεις μαθημάτων με κύριο κριτήριο το λιγότερο δημοσιονομικό κόστος αλλά και οι μειωμένοι διορισμοί αναπληρωτών καθηγητών στις αντίστοιχες θέσεις επιδείνωσαν την κατάσταση.

Υπενθυμίζουμε εισαγωγικά  πως η εφαρμογή της παραπάνω πολιτικής δημιούργησε  προβλήματα και για τις οκτώ κοινές ειδικότητες στα μνημονιακά χρόνια όπως η Τεχνητή δημιουργία «πλεονασμάτων» στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση (αναλ. προγράμματα, αλλαγή αναθέσεων, κλπ).

Παρά ταύτα η ανάγκη αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ άλλων νομών συνέχισε να υπάρχει και πολλοί συνάδελφοι έκαναν χρήση λόγω μειωμένων μεταθέσεων ή αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Την ανάγκη αυτή «εκμεταλλεύτηκε» κατά καιρούς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και δεν εφάρμοζε το διδακτικό ωράριο που έχουν οι συνάδελφοι στην β/βάθμια εκπαίδευση όταν αποσπώνται στην α/βάθμια. Θέλουμε να επισημάνουμε ότι:

Ι) Λόγω των συχνών καθυστερήσεων στις αποσπάσεις πολλοί εξ αυτών έχουν συμμετάσχει τον Σεπτέμβριο στις εξετάσεις ανεξεταστέων μαθητών στην β/θμια

ΙΙ) Μετά την 21 Ιουνίου επιστρέφουν στην β/θμια και μάλιστα στον απομακρυσμένο Νομό από τον οποίο προέρχονται μέχρι τέλος Ιουνίου, όταν οι συνάδελφοι της α/θμιας βρίσκονται σε διακοπές

ΙΙΙ) Οι ολικά διατιθέμενοι – και πολύ σωστά τελικά – από το ΠΥΣΔΕ στο ΠΥΣΠΕ του ίδιου νομού εργάζονται με το κανονικό διδακτικό τους ωράριο.

ΙV) όταν αποσπώνται σε άλλο ΠΥΣΠΕ, πρώτα παρουσιάζονται στο ΠΥΣΔΕ και μετά παρουσιάζονται στο ΠΥΣΠΕ για τοποθέτηση.

Για όλους αυτούς τούς λόγους ζητούμε να ισχύει το ίδιο διδακτικό ωράριο που έχουν στην β/θμια εκπ/ση και στην α/βάθμια εκπ/ση όλοι οι καθηγητές των οκτώ κοινών ειδικοτήτων, όταν αποσπώνται για κάποιους μήνες σε κάποιο ΠΥΣΠΕ (α/βάθμια)

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                                Ψαρράς Σπύρος

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: