Αρχική > εκπαιδευτικά > Αποφάσεις ανοικτού ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας για Πρότυπα-Πειραματικά

Αποφάσεις ανοικτού ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας για Πρότυπα-Πειραματικά

25/02/2015

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr,

https://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 24/2/2015

Προς:  ΔΣ ΟΛΜΕ

Αποφάσεις ανοικτού ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας για Πρότυπα-Πειραματικά

 

Στο κάλεσμα του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας προς τους συναδέλφους των 2 Γυμνασίων και 2 ΓΕΛ Πρότυπων-Πειραματικών της Αχαΐας (Πάτρας) ανταποκρίθηκαν σήμερα (24-2-2015) πάνω τριάντα συνάδελφοι.

Μετά από διεξοδική και γόνιμη συζήτηση ενόψει της πανελλαδικής συνάντησης από την ΟΛΜΕ την Τετάρτη (25-2-2014) για το ίδιο ζήτημα αποφασίστηκαν τα εξής:

Ι) Υπήρξε σαφής πλειοψηφική τοποθέτηση υπέρ της της κατάργησης των Προτύπων και την μετατροπή τους για μια μεταβατική περίοδο σε Πειραματικά. Να καταργηθεί ο Ν. 3966/2011 (Διαμαντοπούλου).

ΙΙ) Το Υπ. Παιδείας να καταργήσει άμεσα τις εισαγωγικές εξετάσεις για την επιλογή των μαθητών σε αυτά και να επαναφέρει την κλήρωση.

ΙΙΙ) Να ανοίξει μια ευρεία συζήτηση στα σχολεία, στις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ για το περιεχόμενο αυτών των σχολείων και των χαρακτηριστικών που πρέπει να έχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

ΙΙΙΙ) Στα εργασιακά ζητήματα που ανέκυψαν από το Ν. 3966/2011 (Διαμαντοπούλου) οφείλει το Υπουργείο να αντιμετωπίσει τους συναδέλφους των Προτύπων-Πειραματικών με τους ίδιους όρους σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους σε όλα τα ζητήματα. Στη μεταβατική περίοδο πρέπει να ξαναδοθούν όλες οι οργανικές θέσεις και των παλαιών συναδέλφων (πριν τον εν λόγω νόμο) που παρέμειναν σε αυτά αλλά και όσων συναδέλφων αρνήθηκαν την «αξιολόγηση» και θέλουν να επιστρέψουν. Να προκηρυχθούν οι θέσεις για όσους συναδέλφους προέρχονται από άλλα σχολεία ή άλλα ΠΥΣΔΕ και υπηρετούν σε αυτά τα σχολεία. Επιπλέον να δοθεί η δυνατότητα διεκδίκησης οργανικών θέσεων επί ίσοις όροις για όσους δεν πάρουν οργανική θέση σ΄αυτά μετά το τέλος της θητείας τους.

ΙΙΙΙΙ) Για όσα ζητήματα δεν είναι ξεκάθαρα να συνεχιστεί η συζήτηση στις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                                  Ψαρράς Σπύρος

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: