Αρχική > εκπαιδευτικά > ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

11/10/2014

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                      Πάτρα,  18/9/2014

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr

https://aelmeahaias.wordpress.com

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 4

ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας με συναδέλφους και γονείς στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης  την Πέμπτη, 18/9 , με αφορμή την εντολή της Διοίκησης για τον τρόπο χωρισμού των τμημάτων καθώς και του αριθμού των μαθητών σε αυτά. Εκφράσαμε τη θέση μας ότι η συγκεκριμένη εντολή τη Διοίκησης υποχρεώνει τους συλλόγους διδασκόντων, μη σεβόμενοι τις ανάγκες όλων των μαθητών ανεξαιρέτως,  να αποδεχθούν πολυπληθή τμήματα μαθητών, ακόμη και όταν  ειδικές ανάγκες μαθητών  επιβάλλουν και νομοθετικές ρυθμίσεις προβλέπουν τη διάσπασή τους . Στο άρθρο 6, του νόμου 3699/2008, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του στο  τέταρτο εδ. της υποπερ. ββ της περ. γ της παρ. 1 από  την παρ. 15 του 28 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193/17.9.2013). προβλέπεται«1….γ. ββ…………. «Στα τμήματα που φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, και στα οποία έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός μαθητών, ο αριθμός αυτός μειώνεται σε αναλογία, για κάθε μαθητή με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, κατά τρείς μαθητές λιγότερους και οι μαθητές κατανέμονται εξίσου στα τμήματα της ίδιας τάξης κατόπιν απόφασης του συλλόγου διδασκόντων της σχολικής μονάδας και έγκρισης του αρμόδιου Σχολικού Συμβούλου.

Εκφράσαμε δε ,το επί σειρά ετών και  σε όλες τις κινητοποιήσεις μας πάγιο αίτημά μας,  τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, διεκδικώντας 20 μαθητές ανά τμήμα .  Είναι περισσότερο από προφανές, ότι οι Σύλλογοι διδασκόντων, ανταποκρινόμενοι στον παιδαγωγικό τους ρόλο, οφείλουν  να διεκδικούν άμεσα τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα συνολικά αλλά και όπου συντρέχουν οι προϋποθέσεις, στην περίπτωση που φοιτούν μαθητές που χρειάζονται την ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία μας, ώστε να συμπορευθούν ομαλά με τους λοιπούς συμμαθητές τους, που επίσης πρέπει να σεβαστούμε. Στο πλαίσιο αυτό οφείλουν να κινηθούν και να συμπράξουν και τα στελέχη της εκπαίδευσης.

 

Η Δ/ντρια Εκπ/σης μας απάντησε σχετικά ότι οι εντολές που δόθηκαν είναι σύμφωνες με το Νόμο που προβλέπει 27 μαθητές ανά τμήμα, ότι η ερμηνεία του άρθρου 6 του νόμου 3699 /2008 ισχύει όταν έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός μαθητών και ότι η ίδια δεν έχει καμία αρμοδιότητα να το υπερβεί αυτό. Τελικά  μετά από την πίεση που ασκήθηκε από τους συγκεντρωμένους συναδέλφους και γονείς δεσμεύτηκε ότι θα επανεξετάσει κάποιες οριακές περιπτώσεις.

 

Το Δ.Σ έθεσε επίσης και ορισμένα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των ΕΠΑΛ και ζήτησε την παρέμβαση της Διοίκησης ώστε να αντιμετωπισθούν άμεσα.

 

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους ατομικά αλλά και μέσα από τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων τους να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή παιδαγωγική ευαισθησία απέναντι στους μαθητές μας και από κοινού με τους γονείς να υπερασπιστούν το Δημόσιο Σχολείο από  κάθε ενέργεια που επιχειρεί  να το πλήξει .

Για το ΔΣ

         Ο  Πρόεδρος                                                                          Ο  Γραμματέας

Ψαρράς  Σπύρος                                                           Γκόβας Παναγιώτης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: