Αρχική > εκπαιδευτικά > Προκήρυξη Στάσης Εργασίας τις τρεις πασχαλινές ημέρες

Προκήρυξη Στάσης Εργασίας τις τρεις πασχαλινές ημέρες

11/04/2014

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                          

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr, Ιστολόγιο: https://aelmeahaias.wordpress.com

 

Πάτρα, 07-10/04/2014

 

Προκήρυξη Στάσης Εργασίας τις τρεις πασχαλινές ημέρες

Κάλεσμα  προς τους Συναδέλφους 

 

Προκηρύσσουμε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Τετάρτη 23, Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Απρίλη  2014 (εβδομάδα της Διακαινισίμου), από 11.00 π.μ. – 2.00 μμ και τις αντίστοιχες της βραδινής βάρδιας. Ήδη το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει αντίστοιχη στάση εργασίας για το τρίωρο 8:00  π.μ.-11:00 π.μ. ώρες. Η κήρυξη αυτή γίνεται λόγω της απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Δυτ. Ελλάδας για την αναπλήρωση των μαθημάτων, λόγω καταλήψεων, την εβδομάδα της Διακαινησίμου.

Συγκεκριμένα ο Περ. Δ/ντής, με την υπ’ Αριθ. Πρωτ. Φ.11/ΚΔ/3403/04-04-2014 στην οποία επικαλείται  α) Το υπ’ αρ. Φ.20.4/4390/04-04-2014 έγγραφο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας»,  β) Την ανάγκη διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», γ). Το Π.Δ. 170/2013 (ΦΕΚ 274/τ. Α΄/16-12-2013) με θέμα «Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων που ρυθμίζουν θέματα σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» και  δ) Την υπ’ αρ. 48508/Γ2/31-03-2014 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα «Διευκρίνιση για την αναπλήρωση διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες” αποφασίζει την αναπλήρωση των μαθημάτων τη δεύτερη εβδομάδα των Πασχαλινών διακοπών στις συγκεκριμένες μέρες .

Οφείλουμε να σημειώσουμε με έμφαση ότι ανάμεσα στα 14 επαρχιακά και αστικά σχολεία – ή όσα τελικά αποφασισθούν λόγω και των αντιδράσεών μας – υπάρχουν «καταλήψεις Γονέων και Κηδεμόνων» για την έλλειψη μεταφοράς των παιδιών τους ή «καταλήψεις για παντελή έλλειψη καθηγητών λόγω διαθεσιμοτήτων σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ», αλλά ακόμα και «καταλήψεις σε ημέρες απεργίας των καθηγητών»!!!

Επίσης εξαγγέλλονται – μέσα στο γενικότερο κλίμα κατά των δημόσιων αγαθών και εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων – παράλογες επιμηκύνσεις του διδακτικού έτους για χάρη επιχειρηματικών «λευκών εβδομάδων» και ενώ έχει ήδη υπάρξει καταβαράθρωση των πάσης φύσεως απολαβών, αύξηση του διδακτικού και εργασιακού χρόνου. Την ίδια ώρα χιλιάδες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί με ευθύνη της Κυβέρνησης (ελλείψεις προσωπικού, προβλήματα στις μεταφορές, κλπ) και γι’ αυτά δεν ευαισθητοποιείται ούτε αναλαμβάνει την ευθύνη κανένας… Επιχειρείται δε για άλλη μια φορά να ενοχοποιηθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί!!!

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες,  να μην αποδεχτούν την κυβερνητική υποκρισία και μάλιστα σε μέρες χαρμόσυνες και να σταθούν απέναντι σε αυτούς που δήθεν ενδιαφέρονται για «την ανάγκη διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Δ.Ε.»

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος                                 Μπούρδαλας Παναγιώτης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: