Αρχική > εκπαιδευτικά > Πρώτα πρακτικά μέτρα για την Α.Ε.Ε. στην περιοχή μας

Πρώτα πρακτικά μέτρα για την Α.Ε.Ε. στην περιοχή μας

08/04/2014

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ,

ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776

mail: aelmeahaias@yahoo.gr, ιστολόγιο: https://aelmeahaias.wordpress.com

 

Πάτρα, 07/04/2014

 

Πρώτα πρακτικά μέτρα για την Α.Ε.Ε. στην περιοχή μας

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από γόνιμο διάλογο με πολλούς αντιπροσώπους σχολείων και της ανοικτής επιτροπής αγώνα το ΔΣ της ΕΛΜΕ, όσον αφορά αυτή την εβδομάδα, στέλνει τα πρώτα πρακτικά μέτρα για την «υποχρεωτική συμμετοχή» μετά από τις «υποχρεωτικές αναθέσεις» των Διευθυντών των σχολείων:

1) Υπενθυμίζει το κείμενο κάλεσμα του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

2) Υιοθετεί και στέλνει την «δήλωση εναντίωσης» του ΔΣ της ΟΛΜΕ, θεωρώντας ότι σ’ αυτή τη φάση παίζει επί πλέον και ενοποιητικό ρόλο και εντός των συλλόγων διδασκόντων, αλλά και πανελλαδικά.

3) Καλεί τους διευθυντές των σχολείων να μην ασκούν πίεση για την «λειτουργία» των «ομάδων εργασίας», ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα. Τους υπενθυμίζουμε ότι οι υπογραφές πάνω στην ανακοίνωση των 21 Διευθυντών/Διευθυντριών της περιοχής μας έχουν γίνει 23 και ότι μπορούν να συνυπογράφουν αυτή την εβδομάδα στο e-mailτης Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας (aelmeahaias@yahoo.gr).

4) Καλούμε τους συναδέλφους να καταθέσουν προσωπική ή συλλογική δήλωση εναντίωσης σύμφωνα με το υπόδειγμα της ΟΛΜΕ που επισυνάπτεται.

5) Η άσκηση του δικαιώματος της «Αναφοράς», σε περίπτωση που ο υπάλληλος θεωρεί ότι η εντολή είναι παράνομη ή προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική, αποτελεί δικαίωμα και παράλληλα υποχρέωση του υπαλλήλου (σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα – άρθρο 25 παρ. 2 και άρθρο 25 παρ. 3 του Ν. 3528/2007) και έτσι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα.

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος                                          Μπούρδαλας Παναγιώτης

 

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΕ

 

Δηλώνω ότι δεν επιθυμώ τη συμμετοχή μου σε ομάδες εργασίας για την ΑΕΕ γιατί:

√ δεν θέλω ως εκπαιδευτικός να υλοποιήσω τον αντιδραστικό μηχανισμό της αξιολόγησης που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, στο παραπέρα χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών – μισθολογικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και στην απόλυση πολλών εξ αυτών.

√  Έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου μου ——(όπου υπάρχει),

√  την απόφαση του Σωματείου και της Ομοσπονδίας μου

 

Θεωρώ, τέλος, ότι η όποια υποχρεωτική συμμετοχή μου ανατεθεί είναι και θεσμικά παράτυπη, υποβαθμίζει παιδαγωγικά και ουσιαστικά τη λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων και επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου.

 

Από το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Και σε μορφή word

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ_ΔΣΟΛΜΕ-ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ Αχ_7-4

Και σε μορφή word

 

Advertisements
Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: