Αρχική > εκπαιδευτικά > Αγωνιστικό πρόγραμμα της εβδομάδας

Αγωνιστικό πρόγραμμα της εβδομάδας

18/03/2014

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                          

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ,

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr, https://aelmeahaias.wordpress.com

 

Πάτρα, 17/03/2014

 

Αγωνιστικό πρόγραμμα της εβδομάδας

 

Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας (Δ.Σ. και ανοικτή επιτροπή αγώνα) εκφράζοντας την αντίθεσή της στις αξιολογήσεις, στο κλείσιμο δημοσίων φορέων και οργανισμών, στο «νέο σχολείο», στις «υποχρεωτικές μεταθέσεις», καθώς και στην διαρκή ομηρία και τις επικείμενες απολύσεις εκπαιδευτικών των οποίων εκπνέει  η 8άμηνη διαθεσιμότητα, σας καλούμε στις παρακάτω δράσεις:

1) Τρίτη, 18-3-2014: Συμμετοχή στις ενημερώσεις του ΔΣ και της επιτροπής αγώνα σε σχολεία για την αγωνιστική και απεργιακή εβδομάδα.

2) Τετάρτη, 19-3-2014, 1η μέρα της απεργίας της ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ: α) Προσυγκέντρωση στις 7.30 πμ έξω από το σχολικό συγκρότημα της Τεχν. Εκπ/σης της «Αγίας Σοφίας». β) Πορεία μέχρι το εργατικό κέντρο (πλ. Όλγας), όπου στις 10.30π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που ανήκουν στο Νομ. Παράρτημα Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ.

3) Πέμπτη, 20-3-2014, 2η μέρα της απεργίας της ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ: α) Επιβίβαση στο πάνω μέρος της πλ. Γεωργίου στις 10.30π.μ. σε πούλμαν για μεταφορά στην Αθήνα και στις εκεί κινητοποιήσεις (Πλ. Κλαυθμώνος στις 1.00 μ.μ.). Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του ΔΣ της Α΄  ΕΛΜΕ Αχαΐας και στο συντονιστικό Αχαΐας των συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα. Όσοι θέλουν να παραμείνουν στην Αθήνα και για την Παρασκευή να κάνουν σχετική δήλωση στο ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ, ώστε μέσω της ΟΛΜΕ να εξυπηρετηθούν. Οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν το απόγευμα στην Πάτρα. β) Όσοι δεν μεταφερθούν στην Αθήνα, συγκέντρωση 11.00π.μ. έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Νέο Δρόμο, όπου θα συγκλίνουν όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που ανήκουν στο Νομ. Παράρτημα Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ.

4) Παρασκευή, 21-3-2014, ημέρα απεργίας μόνο της ΟΛΜΕ: α) Επιβίβαση στο πάνω μέρος της πλ. Γεωργίου στις 7.30πμ σε πούλμαν για μεταφορά στην Αθήνα, (πανελλαδική συγκέντρωση) στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11.00 π.μ. Την ίδια ημέρα συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας  στις 3.00 μ.μ. όπου θα πραγματοποιηθεί  σεμινάριο για την «επιμόρφωση» των σχολικών συμβούλων – αξιολογητών. Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του ΔΣ της Α΄  ΕΛΜΕ Αχαΐας και στο συντονιστικό Αχαΐας των συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα. Η επιστροφή θα ξεκινήσει το απόγευμα για την Πάτρα. β) Για όσους δεν μεταφερθούν στην Αθήνα θα υπάρξει πιθανά κάποια τοπική δράση που δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

4) Σάββατο, 22-3-2014, ημέρα που λήγει η 8άμηνη διαθεσιμότητα των συναδέλφων των 49 ειδικοτήτων: Προσυγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου με χάπενιγκ και στη συνέχεια δράσεις στους δρόμους της κεντρικής αγοράς της Πάτρας. Την ευθύνη έχει το συντονιστικό των συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα και την δράση στηρίζει η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας.

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

 

Ψαρράς Σπύρος                                 Μπούρδαλας Παναγιώτης

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: