Αρχική > εκπαιδευτικά > Καταγγελία της ΕΛΜΕ

Καταγγελία της ΕΛΜΕ

12/03/2014

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                          

ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ, ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr,

https://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 12/03/2014

 

Καταγγελία της ΕΛΜΕ

 

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαιας και η επιτροπή αγώνα καταγγέλλουμε σήμερα από το χώρο της κατάληψης της Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας την παρελκυστική πολιτική της Κυβέρνησης και των αντίστοιχων Υπουργείων της: ΥΠΑΙΘ,  «Διοικ. Μεταρρύθμισης» και «Υγείας» που αφορά το οργανωμένο σχέδιο απόλυσης μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων – καθηγητών του στενού δημόσιου τομέα. Συναδέλφων των οποίοων λήγει η διαθεσιμότητα σε λίγες μέρες (22 Μαρτίου 2014).

Απαιτούμε:

α) Παράταση της διαθεσιμότητας με όλες τις προϋποθέσεις που απορρέουν από την δημοσιοϋπαλληλική τους σχέση έως ότου απορροφηθούν με μετατάξεις στις νέες οργανικές τους θέσεις.

β) Να αποσυρθεί πάραυτα το άρθρο 41 του ν/σ που έρχεται για ψήφιση σήμερα στη Βουλή, δεδομένου ότι για την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αυτών δεν υπάρχουν ακόμα (!!!) «πίνακες διάθεσης» από «το αρμόδιο όργανο» (ΑΣΕΠ).

Ειδικότερα η παράγραφος 1 του άρθρου 41 αναφέρει: «…Ο υπάλληλος δεν απολύεται στην περίπτωση που εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος το αρμόδιο όργανο έχει εκδόσει τους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής  και ο υπάλληλος συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς».

γ) Στη συνέχεια αυτών να οριστούν ανά ειδικότητα και Νομό όλες οι αναγκαίες θέσεις ώστε όντως να αποροφηθούν όλοι οι συνάδελφοι στις αντίστοιχες θέσεις και στο Νομό.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος                                 Μπούρδαλας Παναγιώτης

Advertisements
Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: