Αρχική > εκπαιδευτικά > Για τις αργίες και το Νέο Πειθαρχικό δίκαιο

Για τις αργίες και το Νέο Πειθαρχικό δίκαιο

22/02/2014

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                          

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr,

https://aelmeahaias.wordpress.com

 

Πάτρα, 16/02/2014

 

Για τις αργίες και το Νέο Πειθαρχικό δίκαιο

 

Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, παρακολουθεί την εξέλιξη του νέου πειθαρχικού δικαίου και έχει εκφράσει την αντίθεσή του, όπως και όλος ο κλάδος.  Δεν διαφωνούμε μόνο για τον εξοβελισμό των αιρετών εκπροσώπων από την τριμελή πλέον σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων, ούτε μόνο για το γεγονός ότι η πλειοψηφία τους  ουσιαστικά είναι πλειοψηφία δικαστικών-νομικών και όχι μελών που προέρχονται από το χώρο της εκπαίδευσης. Είμαστε αντίθετοι με την ουσιαστική ανατροπή του τεκμηρίου της αθωότητας, πριν τελεσιδικήσει κάθε πειθαρχική δίωξη, αφού τίθενται σε υποχρεωτική αργία, εφόσον το μονοπρόσωπο όργανο της διοικητικής ιεραρχίας αποφασίσει ότι  η πιθανή ποινή είναι ανώτερη απ’ αυτή που δικαιούται να επιβάλλει (π.χ. πρόστιμο ενός μηνός).

Με αφορμή το γεγονός ότι μέλη της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας βρίσκονται σε «αυτοδίκαιη αργία», επαναφέρουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο νέο αυτό «τρομοκρατικό» καθεστώς, τόσο για πιθανά «αδικήματα» εκτός υπηρεσίας, όσο και εντός υπηρεσίας.

Για τα τελευταία συστήνουμε συναδελφικά οι όποιες εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές, συνδικαλιστικές, διοικητικές, κλπ «διαφορές» να λύνονται εντός της σχολικής ή εκπαιδευτικής κοινότητας  με βάση την αρχή της συμφιλίωσης και αμοιβαίας ανοχής, ειδικά μάλιστα σε τέτοιες εποχές.

Απ’ αυτό το πρίσμα εκφράζουμε την συνδικαλιστική μας αλληλεγγύη σε κάθε συνάδελφο που εισέρχεται σε «αυτοδίκαιη αργία».

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

 

Ψαρράς Σπύρος                                 Μπούρδαλας Παναγιώτης

 

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: