Αρχική > εκπαιδευτικά > Αχαΐα – SOS

Αχαΐα – SOS

02/10/2013

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                           Πάτρα, 1/10/2013

Ά ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr

https://aelmeahaias.wordpress.com/

Σχολεία ΚΛΕΙΣΤΑ

  Τραγική παραμένει η κατάσταση στην Τεχνική Εκπαίδευση μετά τις αλλεπάλληλες αλλαγές που πραγματοποίησε το ΥΠΑΙΘ. Συγκεκριμένα:

 

► Οι μαθητές που είχαν κάνει εγγραφή στην Α’ τάξη των ΕΠΑ.Σ. απλά ενημερώθηκαν ότι δε θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες χωρίς να τους δοθεί κάποια εξήγηση ή κάποια λύση.

 

► Οι μαθητές που είχαν κάνει εγγραφή στην Β’ τάξη των ΕΠΑ.Λ. στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας  από την Παρασκευή 27/9/2013 «σπρώχθηκαν» σε άλλους τομείς.

 

► Οι μαθητές της Β’ τάξης των ΕΠΑ.Σ. και της Γ’ τάξης των ΕΠΑ.Λ. που τελειώνουν φέτος δεν έχουν καθηγητές ώστε να γίνουν τα μαθήματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 

-Στην 2η ΕΠΑ.Σ. Πάτρας τα 10 παιδιά της ειδικότητας οδοντοτεχνικής περιμένουν στο σπίτι τους τηλεφώνημα από το Διευθυντή του σχολείου ώστε να ενημερωθούν για το πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα.

 

-Στο 4ο ΕΠΑ.Λ. Πάτρας τα παιδιά της ειδικότητας της βρεφονηπιοκομείας δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα μαθήματα αφού δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί.

 

-Στην 1η ΕΠΑ.Σ. Πάτρας, οι μαθητές ξεκίνησαν 3ωρα από την Πέμπτη 26/9/2013 με ωρομίσθιους καθηγητές των 8 ωρών οι οποίοι δεν επαρκούν για να καλυφθούν πλήρως οι ώρες διδασκαλίας.

 

 

► Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τη δημιουργία των Σ.Ε.Κ. που θα  περιλαμβάνουν και τις καταργηθείσες ειδικότητες ή για τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα  κατά τόπους Ι.Ε.Κ..

 

► Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την κινητικότητα των καθηγητών που βρίσκονται στη διαθεσιμότητα από τις 22 Ιουλίου.

 

Από την πλευρά μας δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, κόντρα σ’ αυτή την πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: