Αρχική > εκπαιδευτικά > ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Α΄ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Α΄ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ

20/09/2013

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ , ΜΑΖΙΚΗ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ!!!

 

Παρασκευή   20/9/2013, πέμπτη ημέρα της 5νθήμερης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου, στα σχολεία της  Α ΈΛΜΕ Αχαΐας:

 

–         Οι καθηγητές , μετά τη χθεσινή μαζική Γ.Σ που αποφάσισε νέα 5νθήμερη απεργία από 23-9-2013, συνεχίζουν τον αγώνα τους με υψηλά  ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, που σήμερα έφτασαν το 65%.

–         Από το πρωί μέλη των απεργιακών επιτροπών της ΕΛΜΕ περιφρούρησαν την απεργία σε σχολικά συγκροτήματα της πόλης. Το ίδιο θα γίνει  και στα εσπερινά σχολεία.

–         Στις 10.30  π.μ. πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας απεργών καθηγητών  στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης  Δυτ. Ελλάδας ενάντια στην εγκύκλιο του Υπουργείου για υποχρεωτικές αποσπάσεις σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας. Οι απεργοί τόνισαν ότι κάτι τέτοιο για την περιοχή μας θα αποτελούσε αιτία πολέμου. Στην παράσταση διαμαρτυρίας τέθηκαν και όλα τα άλλα ζητήματα για τα οποία το εκπαιδευτικό κίνημα βρίσκεται σε απεργιακή κινητοποίηση.

 

Κυριακή  22-9-2013

 

–         Καλούνται οι συνάδελφοι και τα μέλη της απεργιακής επιτροπής σε σύσκεψη στα γραφεία της ΕΛΜΕ στις 7μμ για να οργανωθούν οι δράσεις της επόμενης εβδομάδας , αν ψηφισθεί η απεργία στη σύνοδο των Προέδρων.

 

Δευτέρα 23-9-2013

–         Μέλη των απεργιακών επιτροπών θα περιφρουρήσουν την απεργία σε σχολικά συγκροτήματα της     πόλης.

–         Στις 11π.μ. οργανώνουμε συλλαλητήριο στο Παράρτημα και στη συνέχεια πορεία στην πόλη.

 

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά στη Διοίκηση (Διεύθυνση και Διευθυντές Σχολείων) ότι οι καθηγητές που δεν είναι απεργοί ,με δική τους επιλογή , έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του σχολείου τους , τηρούν τις εφημερίες φροντίζοντας για την ασφαλή παρουσία των μαθητών και οφείλουν να τηρούν το ωρολόγιο πρόγραμμα και όχι να διώχνουν τους μαθητές νωρίτερα από το ωράριό τους. Επειδή έχουν αναφερθεί κάποιες  τέτοιες περιπτώσεις καλούμε τη Διοίκηση να τις ελέγξει γιατί είναι ηθικά και συνδικαλιστικά απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, την ώρα που εκατοντάδες συνάδελφοι απεργοί δίνουν το δικό τους αγώνα.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!

                                                                                                                      Πάτρα 20-9-2013

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: