Αρχική > εκπαιδευτικά > ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Α΄ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Α΄ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ

17/09/2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ!!

 ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!

 

Τρίτη  17/9/2013 , δεύτερη  ημέρα της 5νθήμερης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου, στα σχολεία της  Α ΈΛΜΕ Αχαΐας :

 

–         Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τον αγώνα τους με υψηλότατα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, που υπερβαίνουν το 85%, αλλά και αυξανόμενη αυτοπεποίθηση και σθένος. Βλέπουν τον αγώνα τους να αγκαλιάζεται όλο και πιο πολύ από γονείς και μαθητές πρώτιστα αλλά από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, επομένως να αποκτά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

–         Από το πρωί μέλη των απεργιακών επιτροπών της ΕΛΜΕ περιφρούρησαν την απεργία σε σχολικά συγκροτήματα της πόλης. Το ίδιο θα γίνει  και στα εσπερινά σχολεία.

–         Μέλη της απεργιακής επιτροπής παραβρέθηκαν σε συνέλευση των απεργών  Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών και έκαναν παρέμβαση προτείνοντας συντονισμό και συμμετοχή σε κοινές δράσεις.

–         Στις 10π.μ πραγματοποιήθηκε μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Παράρτημα και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στην πόλη από κοινού με εργαζόμενους σε νοσοκομεία, γονείς και πολλούς μαθητές. Η πορεία κατέληξε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, την οποία κατέλαβαν οι απεργοί εκπαιδευτικοί με τη συμμετοχή γονιών και μαθητών ως τις 14.00.

–         Στις 18.30 από την πλατεία Γεωργίου  ξεκινά μοτοπορεία μελών των α/θμιων σωματείων για την προετοιμασία της απεργιακής συγκέντρωσης της Τετάρτης (18/9/2013) στο Εργατικό Κέντρο (Απεργία ΑΔΕΔΥ)

 

Για αύριο Τετάρτη  18/9/2013

–         Μέλη των απεργιακών επιτροπών θα περιφρουρήσουν την απεργία σε σχολικά συγκροτήματα της     πόλης.

– Στις 10π.μ θα γίνει  Απεργιακή προσυγκέντρωση στο Παράρτημα και Απεργιακή συγκέντρωση από             κοινού με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και πορεία στις 10.30 από το ΕΚΠ. Μετά την πορεία θα συναντηθούν τα μέλη της απεργιακής επιτροπής στα γραφεία της ΕΛΜΕ στη Μανιακίου για καλύτερο συντονισμό των επόμενων δράσεων.

 

Καλούμε όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ, τακτικά και αναπληρωματικά να συμμετέχουν στην απεργία και να μην προβούν σε καμία υπηρεσιακή μεταβολή κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων. Επισημαίνουμε ότι για τη νομότυπη υποβολή των αιτήσεων πέραν της απεργίας, χρειάζονται τρεις (3) εργάσιμες μέρες και όχι δύο (2).

Καλούμε τους διευθυντές και καθηγητές των ΕΠΑΛ να συνεχίζουν να δίνουν τον πρώτο τόνο στην απεργία και να προσέξουν τις εγγραφές στη Β τάξη των ειδικοτήτων ,όπου έχουμε διαθεσιμότητες , όπως επιβάλλει η εγκύκλιος που στάλθηκε από το Υπουργείο.

Καταγγέλουμε τις λίγες εξαιρέσεις μη απεργών καθηγητών οι οποίοι διώχνουν τους μαθητές από το σχολείο  με παράτυπο και παράνομο τρόπο ενώ έχουν, με επιλογή τους, την ευθύνη της λειτουργίας του σχολείου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!

Πάτρα 17-9-2013

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά
Αρέσει σε %d bloggers: