Αρχική > εκπαιδευτικά > Όλοι το Σάββατο, 7/9 στις 10:30πμ στο συλλαλητήριο

Όλοι το Σάββατο, 7/9 στις 10:30πμ στο συλλαλητήριο

05/09/2013

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η «σωτήρια» πολιτική  κυβέρνησης και τρόικας συνεχίζεται ακάθεκτη. Ο Σαμαράς στις 7/9 θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ για να εξαγγείλει τη συνέχεια του καταστροφικού τους έργου. Δικό μας καθήκον είναι να είμαστε στους δρόμους σε όλη τη χώρα.

Ο κατάλογος των όσων ετοιμάζουν δεν έχει τελειωμό.

Κλείσιμο-συγχώνευση νοσοκομείων, διάλυση του ΕΟΠΠΥ, μείωση των παροχών υγείας.

 -Συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων. Τα σχολεία μετατρέπονται σε εξεταστικά κέντρα με στόχο να ωθήσουν τα παιδιά, μετά το Γυμνάσιο, στη φθηνή κατάρτιση και στην απλήρωτη εργασία μέσω της μαθητείας σε επιχειρήσεις.

-Ξεπούλημα κερδοφόρων οργανισμών όπως ο ΟΠΑΠ ή μεγάλης στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας, όπως ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ,  κ.ά.

-Κλείσιμο της παραγωγικής αμυντικής βιομηχανίας ΕΑΣ (ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ) και μάλιστα απόλυση των εργαζομένων χωρίς αποζημίωση.

-Άρση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να μείνουν χωρίς σπίτι χάριν των τραπεζών.

Μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απελευθέρωση και των ομαδικών απολύσεων, κατάργηση 13ου & 14ου μισθού. Νέες μειώσεις συντάξεων από 1/1/14.

-Διαθεσιμότητες που μέχρι το τέλος του 2013 θα φτάσουν τις 25.000 και από αυτές οι 15.000 τουλάχιστον θα είναι απολύσεις.

Και κοντά σ’ όλα αυτά δηλώνουν γι’ άλλη μια φορά πρόθυμοι να συμβάλλουν στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-Γαλλίας στη Συρία, που ετοιμάζονται να δυναμώσουν τη φωτιά του πολέμου στην περιοχή.

Η μισή χώρα είναι άνεργη και η άλλη μισή απλήρωτη και πεινασμένη

Να διώξουμε τώρα αυτή την κυβέρνηση για ν’ ανασάνει ο εργαζόμενος λαός

ΨΩΜΙ- ΔΟΥΛΕΙΑ –ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ

Όλοι το Σάββατο, 7/9 στις 10:30πμ στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης (πρ. Όλγας).

 

Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, Σωματείο ΔΕΥΑΠ, Σωματείο Υπαλλήλων Δήμου Πάτρας, Σωματείο Καθαριότητας Δήμου Πάτρας,  Σωματείο εργαζομένων ΕΑΣ(ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ),  Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ), Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Μαγείρων Πάτρας, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σύλλογος Υπαλλήλων της Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ / ΠΕΡ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ,  Σωματείο εργαζομένων Πόρτο Ρίο

 

Κατηγορίες:εκπαιδευτικά