Αρχική > ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, Διοίκηση > Η απροκάλυπτη ομολογία του Κου Παναγιωτόπουλου

Η απροκάλυπτη ομολογία του Κου Παναγιωτόπουλου

08/10/2011

Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ                                                           Πάτρα, 7 /10/2011

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ

ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
https://aelmeahaias.wordpress.com,                               
aelmeahaias@yahoo.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε δημοσιεύματα εφημερίδων της Πέμπτης, 6 Οκτώβρη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) κ. Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας Δελτίο Τύπου της Α’ ΕΛΜΕ για τις καταλήψεις αναφέρει: «Δεν υπήρξε κανένα φαινόμενο αστυνομοκρατίας. Είμαι σε επικοινωνία με τον αστυνομικό διευθυντή Δημήτρη Δριβήλα και με πολλή διακριτικότητα ελέγχεται η κατάσταση στα σχολεία». Η απροκάλυπτη αυτή ομολογία του, ότι η αστυνομική παρέμβαση στα σχολεία έγινε με τη δική του σύμφωνη γνώμη, μας αφήνει άφωνους. Ακόμη και η προϊσταμένη του, υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου, τηρώντας τα προσχήματα σε δηλώσεις της μιλούσε για αυτεπάγγελτη επέμβαση της αστυνομίας. Το μόνο που μπορούμε να πούμε στον κ. ΠΔΕ. είναι ένα μεγάλο «εύγε».

«Εύγε» γιατί παραδέχεται ότι έχουν φέρει την Εκπαίδευση σε τέτοιο χάλι που για να ελέγξουν την κατάσταση χρειάζονται τη βοήθεια της αστυνομίας. «Εύγε» για την παιδαγωγική του ευαισθησία και τον τρόπο που επιλέγει να επιλύει να προβλήματα των σχολείων. Και επειδή μάλλον δεν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και τι θλιβερές μνήμες έχει η Πάτρα από ενέργειες βίαιης καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων, του συνιστούμε να συμβουλευτεί τον συντοπίτη του κ. Κοντογιαννόπουλο. Από την άλλη, την άποψή του ότι «ζούμε σ’ ένα οργανωμένο κράτος που σέβεται τους θεσμούς και τη δημοκρατία» την αφήνουμε κι εμείς με τη σειρά μας στην κρίση της κοινωνίας, γιατί εμείς τη θεωρούμε περισσότερο σαν ιδανικό παρά σαν συντελεσμένη πραγματικότητα.

Επίσης αρνητική εντύπωση μας προξενεί το γεγονός της μη πρόσκλησης της Α’ ΕΛΜΕ στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Πάτρας για τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου. Φαίνεται πως το ΔΣ της Ένωσης προτιμά να «διαβουλεύεται» μόνο με τα Στελέχη της Εκπαίδευσης   και όχι με τους καθηγητές και δασκάλους που βιώνουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Καλούμε τους γονείς να γυρίσουν την πλάτη τους σε τέτοιες «παραλείψεις» και επιλεκτικές προσκλήσεις του ΔΣ της Ένωσης και από κοινού να διαμορφώσουμε ένα ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική που απαξιώνει το δημόσιο σχολείο και απέναντι στους «εκπαιδευτικούς παράγοντες» που μέσα από τα γραφεία τους τα βλέπουν όλα ρόδινα, κάνουν ανέξοδες εκκλήσεις και εμφανίζονται μπροστάρηδες στην αποκατάσταση των χαμένων ωρών διδασκαλίας προτείνοντας μεταξύ άλλων και επικοινωνιακού χαρακτήρα λύσεις, αφού ξέρουν ότι ως στελέχη εκπαίδευσης δεν διδάσκουν. Και βέβαια δε λένε κουβέντα για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται κάθε χρόνο με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, αποδεικνύοντας πως το «παιδαγωγικό» τους ενδιαφέρον για τις αναπληρώσεις των χαμένων ωρών περιορίζεται ουσιαστικά στο πώς θα τιμωρήσουν τους μαθητές για τις καταλήψεις.

Τέλος, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι ακόμα και τώρα, ένα μήνα σχεδόν μετά την έναρξη του σχολικού έτους, λείπουν πολλά και βασικά βιβλία από τα σχολεία, όπως για παράδειγμα αρκετά βιβλία Κατευθύνσεων καθώς επίσης και καθηγητές ορισμένων ειδικοτήτων.

 

                                                          Για το ΔΣ

      Ο  Πρόεδρος                                                                  Ο  Γραμματέας

    Σπίνος Αθανάσιος                                                         Σταμούλης  Θόδωρος

 

Αρέσει σε %d bloggers: