Αρχική > ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, γενικά, εκπαιδευτικά > ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

08/09/2011

  Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ                                                                                 Πάτρα,  7/9/2011

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
https://aelmeahaias.wordpress.com,
aelmeahaias@yahoo.gr

 

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Συναδέλφισσες, -οι

σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά παρά τις αντιξοότητες με τις οποίες ξεκινά.

Ήδη το καλοκαίρι η κυβέρνηση προώθησε το  πετσόκομμα των αποδοχών μας (2% υπέρ ανέργων αναδρομικά από1/1/2011, 1% υπέρ ΤΠΔΥ από 1/7/2011, περικοπή 50% στο κίνητρο απόδοσης από 1/7/2011, μείωση αφορολόγητου ορίου στις 8000€, έκτακτη εισφορά 1% για τις αποδοχές του 2010).

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων η Υπουργός Παιδείας ζήτησε συγνώμη από την κοινωνία γιατί δε θα είναι έτοιμα τα σχολικά βιβλία πριν τα μέσα Οκτώβρη, όπως ανακοινώθηκε. Παράλληλα επιχειρεί το Υπουργείο με φτηνές κινήσεις εντυπωσιασμού ( εξαγγελία διανομής DVD) να μας πείσει πως το πρόβλημα θ’ αντιμετωπιστεί, όταν γίνεται φανερό πως πρόκειται για μια προσπάθεια μετακύλισης του κόστους στους γονείς με το μέλλον να προδιαγράφεται ακόμη πιο δυσοίωνο, αφού ο ΟΕΔΒ καταργείται στο τέλος του 2011 και η έκδοση των βιβλίων θα περάσει στην αρμοδιότητα του Ι.Τ.Υ.Ε που θα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Η ανακοίνωση των 546 διορισμών για την Α/θμια και Β/θμια, τη στιγμή που συνταξιοδοτούνται χιλιάδες συνάδελφοι, αποδεικνύει την πρόθεση του Υπουργείου να τροποποιήσει τη σχέση μονίμων και ελαστικά εργαζόμενων (αναπληρωτών και ωρομίσθιων) υπέρ των δεύτερων αδιαφορώντας για το κοινωνικό και παιδαγωγικό κόστος αυτής της επιλογής.

Παράλληλα με τους ελάχιστους διορισμούς προωθείται από το Υπουργείο η προσπάθεια για συγχώνευση τμημάτων με στόχο τη λειτουργία τους με 30 μαθητές. Αποτέλεσμα και αυτής της κατάστασης θα είναι να βρεθούν στην ΕΛΜΕ μας πάρα πολλοί συνάδελφοι χωρίς σχολείο ή με ελλιπές ωράριο. Επίσης παρατηρείται σε όμορα σχολεία να υπάρχει δυσαναλογία στην κατανομή των μαθητών με αποτέλεσμα την ανισόμετρη ανάπτυξή τους.

Με την Υπουργική Απόφαση για τη Β’ Ξένη Γλώσσα αφαιρείται από πάρα πολλά παιδιά η δυνατότητα να συνεχίσουν να διδάσκονται στη Β’ και Γ’ Γυμνασίου τη γλώσσα που διδάχθηκαν στην  Α’ τάξη, πετιούνται ουσιαστικά εκτός εκπαίδευσης οι συνάδελφοι Ιταλικών και Ισπανικών και παράλληλα δημιουργούνται προβλήματα στους συναδέλφους Γαλλικών και Γερμανικών σχετικά με την οργανική τους θέση και τη  συμπλήρωση του ωραρίου τους.

Επίσης αναστάτωση έχει προκαλέσει η ως τώρα έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης από το Υπουργείο σχετικά με τις ερευνητικές εργασίες στην Α΄ Λυκείου.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν όψεις της ίδιας αντιλαϊκής και επικίνδυνης πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας. Η επίθεση που έχει εξαπολυθεί ενάντια στο δημόσιο συμφέρον δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν μπορέσουμε να την σταματήσουμε οι εργαζόμενοι και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θιγόμαστε απ’ αυτή την κατάσταση.

Για να μπορέσουμε σε επίπεδο ΕΛΜΕ ν’ αναμετρηθούμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά με αυτή την πολιτική που εκτός των άλλων υποβαθμίζει και απαξιώνει την εκπαιδευτική διαδικασία, καλούμε τα σχολεία  να μας ενημερώσουν για τ’ ακόλουθα ζητήματα:

α) κατανομή μαθητών μεταξύ όμορων σχολείων, β) αριθμός μαθητών ανά τμήμα, γ) προβλήματα που ανακύπτουν από την υπ. απόφαση για τη Β΄ Ξένη Γλώσσα, δ) οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα

Για τη διευκόλυνση των σχολείων υπενθυμίζουμε τη σύνθεση του ΔΣ και τα τηλεφ. επικοινωνίας:

Πρόεδρος:  Σπίνος Αθανάσιος,  κιν. 6944731945,  Αντιπρόεδρος: Λότσος Αντώνης, κιν. 6978772045,

Γραμματέας: Σταμούλης Θόδωρος, κιν. 6973704126,    Ταμίας:  Ψαρράς Σπυρίδων, κιν. 6973347241,

Οργ. Γραμματέας: Δημόπουλος Βασίλης, κιν. 6974813287,

Μέλη:  Αποστολοπούλου Ελένη, κιν. 6944888254, Ζιάζιαρης Γιάννης, κιν. 6976075895.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Αρέσει σε %d bloggers: