Αρχική > ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, Διοίκηση, εκπαιδευτικά > ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

01/04/2011

Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ Πάτρα,                                                  31/3/2011

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
https://aelmeahaias.wordpress.com,
aelmeahaias@yahoo.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 12ου ΚΑΙ 22ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

 

Στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της ΟΛΜΕ στις 30/3 πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην επικείμενη συγχώνευση των δύο Γυμνασίων και διεκδικώντας να πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Παναγιωτόπουλος προσπάθησε ανεπιτυχώς να μας πείσει πως η συγκεκριμένη μεταβολή δεν τροποποιεί σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας την υφιστάμενη κατάσταση στα δύο σχολεία και δεσμεύτηκε μόνο να μεταβιβάσει στο Υπουργείο Παιδείας την ομόφωνη αντίθεση των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών των δύο Γυμνασίων καθώς και του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ  Αχαΐας και του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας. Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των γονέων ότι  ίσως την επόμενη χρονιά, μαθητές της περιοχής αναγκαστούν να επιλέξουν άλλο σχολείο.

Επίσης δήλωσε πως τη συγκεκριμένη συγχώνευση την εισηγήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, πέραν της αρχικής εισήγησής της,  η Διευθύντρια Εκπαίδευσης κα Πιερρή και αυτός συμφώνησε. Η παραπάνω δήλωση επαληθεύει την εκτίμησή μας για εν κρυπτώ διαδικασίες από την πλευρά της Διοίκησης της Εκπαίδευσης και του Υπουργείου. Αξιοσημείωτο είναι πως την προηγούμενη εβδομάδα σε συνάντηση που είχαμε εκπαιδευτικοί και γονείς με την κα Πιερρή, η Διευθύντρια Εκπαίδευσης απέφυγε να μας απαντήσει για το ποιος εισηγήθηκε τη συγκεκριμένη μεταβολή.

Καταγγέλλουμε αυτήν την πρακτική της διοίκησης που αποδεικνύει την αδιαφάνεια που επικράτησε στην όλη προσπάθεια να προταθεί και από την Αχαΐα κάποιο σχολείο για συγχώνευση. Καταγγέλλουμε επίσης το γεγονός πως μόνο παιδαγωγικά δεν ήταν τα κριτήρια αυτής της εισήγησης, αφού η Δ/ντρια Εκπ/σης  ουσιαστικά αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη της απόφασής της.

Απαιτούμε έστω και τώρα η Διευθύντρια Εκπαίδευσης και ο Περιφερειακός Διευθυντής να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κατανοήσουν πως το μόνο που τους μένει είναι ν’ αποσύρουν αυτή τους την πρόταση που είναι σε βάρος του δημόσιου σχολείου.

 

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                          Ο  Γραμματέας

Σπίνος Αθανάσιος                                                                  Σταμούλης  Θόδωρος

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: