Αρχική > ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, Εργασιακά, εκπαιδευτικά > ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

03/03/2011

Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ Πάτρα,                                                                        28/2/2011

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
https://aelmeahaias.wordpress.com,
aelmeahaias@yahoo.gr

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Στις 23/2 η Διευθύντρια Εκπαίδευσης κα Πιερρή δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης την πρότασή της για συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, στην οποία δεν περιλαμβάνει καμιά μεταβολή για τα σχολεία της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας. Θεωρούμε πως αυτή η πρόταση επιβεβαιώνει την ορθότητα της  θέσης της Α ΕΛΜΕ πως η οποιαδήποτε συγχώνευση – κατάργηση θα είχε αρνητικά αποτελέσματα για την εκπαίδευση των μαθητών.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ως ΔΣ κινηθήκαμε σ’ αυτή την κατεύθυνση με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή και στη Διευθύντρια Εκπαίδευσης, συναντήσεις με τους Δημάρχους της περιοχής, παρουσία και τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, ανοικτή επιστολή στους γονείς, συναντήσεις με Συλλόγους Γονέων και την Ένωση Γονέων Μεσσάτιδας μετά από πρόσκλησή τους, περιοδείες στα σχολεία, συνέντευξη Τύπου για ανάδειξη του ζητήματος.

Όλα τα παραπάνω καθώς και η δραστηριοποίηση ορισμένων Συλλόγων και Ενώσεων Γονέων, όπως και οι κινητοποιήσεις μαθητών θεωρούμε πως έπαιξαν βαρύνοντα ρόλο στη διαμόρφωση της πρότασης της Διευθύντριας Εκπαίδευσης. Επίσης νομίζουμε πως εκτεθειμένοι πρέπει να αισθάνονται  εκπρόσωποι της  Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Αχαΐας, οι οποίοι στην προαναφερθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας καθώς και στη συνάντηση της Ένωσης Γονέων Μεσσάτιδας επιχειρηματολογούσαν υπέρ των συγχωνεύσεων και της διαμόρφωσης μεγάλων σχολείων, δίχως να θέλουν να δουν τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε μια τέτοια ενέργεια κύρια για τους μαθητές.

Σε κάθε περίπτωση ως ΔΣ δεν εφησυχάζουμε και το ίδιο καλούμε να κάνουν και οι συνάδελφοι και οι Σύλλογοι Γονέων, καθώς την τελική απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα θα την ανακοινώσει την επόμενη περίοδο το Υπουργείο Παιδείας και μπορεί να διαφέρει από την πρόταση της Διευθύντριας. Πολύ περισσότερο δε μετά και την τοποθέτηση της Υπουργού Παιδείας στη συνάντηση με τους Δημάρχους της χώρας όπου γι’ άλλη μια φορά συνδέει το ζήτημα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων με τις επικείμενες αλλαγές στην εκπαίδευση.

 

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                        Ο  Γραμματέας

Σπίνος Αθανάσιος                                                              Σταμούλης  Θόδωρος

 

Αρέσει σε %d bloggers: