ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11/02/2011

Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ Πάτρα,                                                                      10/2/2011

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
https://aelmeahaias.wordpress.com,
aelmeahaias@yahoo.gr

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Πέμπτη, 10/2 το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας μαζί με καθηγητές και γονείς πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/ντρια Β/θμιας Εκπ/σης κα. Πιερρή ζητώντας να ενημερωθεί α) για την επικείμενη πρότασή της για τη συγχώνευση – κατάργηση σχολείων και β) για τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα τη νέα σχολική χρονιά.

Η Δ/ντρια Εκπ/σης επικαλέστηκε το γεγονός ότι κάλεσε την ΕΛΜΕ σε διάλογο και η επιλογή της ΕΛΜΕ για παράσταση διαμαρτυρίας δείχνει ή αδυναμία ή έλλειμμα δημοκρατίας. Η αλήθεια είναι πως η κα. Πιερρή μας κάλεσε σε διάλογο για  σήμερα και μετά την εξαγγελία της ΟΛΜΕ για στάση εργασίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας τη συγκεκριμένη ημέρα. Ισχυρίστηκε επίσης πως δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση καθώς η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας ορίζει ως τελική ημερομηνία την 20η Φεβρουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση αντιδημοκρατική είναι η μέθοδος που επέλεξε το Υπουργείο δίνοντας την αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο θέμα μόνο στους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τον Περιφερειακό Διευθυντή χωρίς να προβλέπει καμιά διαδικασία ουσιαστικού διαλόγου με κανένα φορέα. Και βέβαια το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ δεν προτίθεται να προσέλθει σε προσχηματικές διαδικασίες που μόνο στόχο έχουν τη νομιμοποίηση της επικείμενης συγχώνευσης – κατάργησης σχολείων.

Επί της ουσίας λοιπόν δεν πήραμε πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματά μας. Καλούμε γι’  άλλη μια φορά τη Δ/ντρια Εκπ/σης να δημοσιοποιήσει την πρότασή της για τη συγχώνευση – κατάργηση σχολείων στους εκπαιδευτικούς φορείς πριν την αποστείλει στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

 

 

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                        Ο  Γραμματέας

 

Σπίνος Αθανάσιος                                                              Σταμούλης  Θόδωρος

 

Αρέσει σε %d bloggers: