ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

20/01/2011

1Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ Πάτρα, 19/1/2011

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
https://aelmeahaias.wordpress.com,
aelmeahaias@yahoo.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1. διάθεση σε «κατ’ οίκον» διδασκαλία

2. ανάληψη προαιρετικών προγραμμάτων

1.                  Την Τετάρτη, 12/1/2011, εκπρόσωποι του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας με παρέμβασή τους στη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ύστερα από αναφορές εκπαιδευτικών έθεσαν το ζήτημα της διάθεσης εκπ/κων σε κατ’ οίκον διδασκαλία για μαθητές που χρήζουν τέτοιας ανάγκης. Το Υπουργείο για πρώτη φορά φέτος δεν δίνει πιστώσεις για το διορισμό εξειδικευμένου και άρα κατάλληλου εκπαιδευτικού προσωπικού, για να υποστηριχτεί η «κατ’ οίκον» διδασκαλία όπου επιβάλλεται. Γι’ αυτό η Διευθύντρια Δ/θμιας Εκπ/σης, επικαλούμενη ανθρωπιστικούς λόγους, προχώρησε στις διαθέσεις εκπαιδευτικών, ακόμα κι αν στερούνταν την οποιαδήποτε σχετική κατάρτιση.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την αναισθησία του Υπουργείου, που μπροστά στα μικρά οικονομικά οφέλη από το μη διορισμό ακόμη και κάποιων ωρομισθίων εκπαιδευτικών από ειδικούς πίνακες, όπως γινόταν μέχρι πέρυσι, για τη στήριξη του προγράμματος της «κατ’ οίκον» διδασκαλίας, στην πράξη ξεχνά το περιβόητο σύνθημά του «πρώτα ο μαθητής» και το αντιστρέφει σε «πρώτα οι περικοπές». Όφειλε και οφείλει  πάντως και η Διευθύντρια Εκπαίδευσης, αν θέλει να μην είναι συνυπεύθυνη, να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση για ν’ ανατρέψει αυτή την αντιπαιδαγωγική και οικονομίστικη αντίληψη του υπουργείου.

 

2.    Στην ίδια συνάντηση θέσαμε και το ζήτημα της ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ από τους εκπαιδευτικούς. Με βάση σχετική εγκύκλιο στις 24/9/2010 για φέτος κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να αναλαμβάνει μόνο ένα πρόγραμμα και για πρώτη φορά μόνο αυτός δικαιούται είτε δύο ώρες υπερωρία είτε δύο ώρες συμπλήρωση ωραρίου και όχι όσοι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε αυτό. Επίσης, οι υπερωρίες ρητά αναφέρεται ότι δεν βαρύνουν τον ΚΑΕ 5274 (Κωδικός Αριθμός Εξόδων) και ούτε η Δ/ντρια Εκπαίδευσης μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει με την καταβολή αποζημιώσεων γι’ αυτές.

Καταγγέλλουμε τη λογική του υπουργείου που και σ’ αυτό το ζήτημα αποδεικνύεται αφερέγγυο απέναντι στους εκπαιδευτικούς που με μεράκι υλοποιούν προγράμματα στα σχολεία και επισημαίνουμε στους συναδέλφους τον κίνδυνο μη πληρωμής των υπερωριών τους.

 

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                        Ο  Γραμματέας

Σπίνος Αθανάσιος                                                              Σταμούλης  Θόδωρος

 

Αρέσει σε %d bloggers: