ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

11/01/2011

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                      Πάτρα, 10– 1– 2011
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
aelmeahaias@yahoo.gr

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ -ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Συναδέλφισσες, -οι

Είναι γνωστό πως με το δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, στη 1/12/2010 με τίτλο «Αναβάθμιση της διοίκησης της εκπαίδευσης» μεταξύ άλλων  εκφράζεται και η πρόθεση συγχώνευσης και κατάργησης σχολείων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως με το συγκεκριμένο σχέδιο το υπουργείο δίνει τη δυνατότητα στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης να αποφασίζει για τη συγχώνευση και κατάργηση σχολείων παρακάμπτοντας τις τοπικές κοινωνίες και τα υπάρχοντα γνωμοδοτικά όργανα (επιτροπές παιδείας, αυτοδιοικητικά συμβούλια).

Η ως τώρα πρακτική της κυβέρνησης  στα ζητήματα της εκπαίδευσης αποδεικνύει πως μέλημα της δεν είναι το συμφέρον της κοινωνίας και του δημόσιου σχολείου. Κινείται με καθαρά οικονομικά κριτήρια προωθώντας τη λογική του «φθηνού» σχολείου και αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχει η πολιτική της στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος λοιπόν να έχουμε κατάργηση σχολείων για καθαρά οικονομικούς λόγους και με απτά αποτελέσματα: τα σχολεία-μαμούθ με τμήματα των 30 μαθητών, αύξηση της απόστασης μετακίνησης των μαθητών με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους και τον  ελεύθερο χρόνο τους, μαράζωμα των τοπικών κοινωνιών, υπεράριθμους εκπαιδευτικούς που θα μετακινούνται με απόφαση της διοίκησης  ακόμη και εκτός περιφέρειας. Η γιγάντωση των σχολείων θα κάνει εφικτό και το σχέδιο του υπουργείου για «αυτονομία της σχολικής μονάδας» με αναζήτηση πόρων από τους κοινωνικούς εταίρους (βλέπε αγορά) καθώς και τους ίδιους τους γονείς και θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίησή τους.

Οι μέχρι τώρα διαδικασίες γίνονται εν κρυπτώ και έχει επιλεχθεί η μέθοδος των «διαρροών». Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση είναι αναγκαίο ν’ αντιδράσουμε άμεσα. Γι’ αυτό σας καλούμε να λάβετε μαζικά μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Α ΕΛΜΕ σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης την Παρασκευή 14 Γενάρη στη 1μμ. Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων η ΟΛΜΕ έχει  κηρύξει 2ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου.  Την ίδια ημέρα διοργανώνονται πανελλαδικά συγκεντρώσεις στις περιφέρειες εκπαίδευσης για το ίδιο ζήτημα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ

Για το ΔΣ

 

Ο  Πρόεδρος                                                                           Ο  Γραμματέας

Σπίνος Αθανάσιος                                                                      Σταμούλης Θόδωρος

 

Αρέσει σε %d bloggers: